Met ‘What Lovers Do’ brengt Gerhardt een zeer verrassend album op de markt.
Vanaf het eerste nummer waarbij het ‘Pam, Pam Pam’ je blijft achtervolgen tot aan het slotakkoord van het laatste nummer waan je je in een heel andere tijd.

Gerhardt – What Lovers Do

Als inspiratie voor het album heeft Gerhardt gebruik gemaakt van oude geluidsbanden die hij op een rommelmarkt in Groningen heeft gevonden. Op die banden is een man als 30-er in de jaren ’50 te horen. Terugkijkend naar een een mysterieuze nacht met een onbekende, maar ook over de relatie met zijn vrouw, zijn fouten en zijn pleziertjes.
En die onderwerpen hoor je terug op het hele album. Liefde, ruzie maar ook bekentenissen komen aan bod. En dat alles met een heerlijk jaren ’50-sausje. Dit album had met gemak door Buddy Holly, Frank Sinatra of Patsy Cline gemaakt kunnen worden. Alles is net zoals in de jaren ’50 ‘live’ opgenomen, alleen de opnamekwaliteit is vele malen beter.

Uptempo nummers worden afgewisseld met lekkere zwijmelnummers. ‘If You See Her’ is hier een goed voorbeeld van. In dit nummer hoor je de kwaliteit en het vakmanschap terug waar Gerhardt om bekend staat.
‘Heart Shaped Stone’ doet me denken aan ‘Fever’ van Peggy Lee. Het zelfde rustige gevoel van de jaren ’50 waarin we ons nog nergens druk over hoefde te maken.

En zo kabbelt het album rustig verder door als een rondvaart met je liefje door Venetië. Om af te sluiten met een fantastisch liefdesliedje. (8/10)(Excelsior Recordings)

gerhardt-peter-faber

Het album komt op 7 oktober uit en tot eind december 2016 staat Gerhardt door heel Nederland met de voorstelling waarin acteur Peter Faber, samen met Gerhardt, de man van de geluidsbanden tot leven laat komen. Pater Faber verteld en Gerhardt omhult het geheel met doo-wopzang en rock ‘n’ roll.
Meer informatie over speeldata is te vinden op http://gerhardtmusic.com

 

 

Deel: