Bastille heeft onlangs hun nieuwe tournee ‘Wild Wild World Tour’ aangekondigd. Op woensdag 16 november geeft de band een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop hiervoor start a.s. vrijdag om 10.00 uur via Ticketmaster.

De aankondiging van de tour volgt op de release van de nieuwe single ‘Good Grief’ van het nog te verschijnen album ‘Wild World’ dat 9 september uitkomt. Het is de opvolger van het succesvolle debuutalbum ‘Bad Blood’ dat in Nederland de platina status behaalde en hun grote internationale hits bracht als ‘Pompeii’, ‘Flaws’, ‘Laura Palmer’ en ‘Things We Lost In The Fire’.

Alle ervaringen en avonturen on the road en in het persoonlijke leven van de bandleden hebben de muziek van Bastille in een nieuwe richting geduwd;

“If our first album was about growing up and the anxieties surrounding it,” vertelt zanger Dan Smith, “Our second is about trying to make sense of the world around you, both as you see it and as it’s presented to you through the media. It’s also about asking questions of the world and of the people in it. We wanted the album to be a bit disorientating – at times extroverted and introverted, light and dark.”

Het is vijf jaar geleden dat singer-songwriter Dan Smith alleen in zijn slaapkamer in Londen aan een album werkte. Niet veel later ging hij op zoek naar muzikanten en vormde hij samen met Chris Wood (drums), Will Farquarson (gitaar) en Kyle Simmons (toetsen) Bastille. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste internationale acts van dit moment met een miljard Spotify streams, meer dan 4 miljoen verkochte albums en twee Grammy Award nominaties.

Deel: