Op 7 oktober brengt Seasick Steve zijn nieuwe album ‘Keepin’ The Horse Between Me And The Ground’ uit op zijn eigen label There’s A Dead Skunk Records. ‘Keepin’ The Horse Between Me And The Ground’ is alweer Steve´s achtste studioalbum. En staat in het teken van het leven dat gevierd moet worden. Erbij stil staan dat het leven goed is en om elke seconde daarvan te genieten. Steve: “I am having the best time of my life right now, and it’s been one helluva ride!”

‘Keepin’ The Horse Between Me And The Ground’ is geproduceerd en geschreven door Steve zelf. Op dit nieuwe album kan de luisteraar wederom een goede Seasick mix van boogie, blues, rock, americana, folk-muziek verwachten.

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Seasick Steve met zijn debuutalbum ‘Dog House Music’ te gast was bij Jools Holland’s ‘Hootenanny’ in 2006 op de BBC. Dit legendarische optreden betekende Steve’s doorbraak bij het publiek. Dit 10 jarig jubileum viert Steve met zijn nieuwe album en komt hij voor drie shows naar Nederland. Op 11 en 12 oktober staat Seasick Steve in Paradiso te Amsterdam. En 16 oktober is hij te zien in Paard van Troje in Den Haag.

Het album verschijnt op 2xCD / 2xLP Gatefold (distributie via Rough Trade/Good To Go & Phonofile) en als Download / Stream, maar is nu al beschikbaar als pre-order.

Seasick Steve live:

11 oktober – Paradiso, Amsterdam (NL)
12 oktober – Paradiso, Amsterdam (NL)
14 oktober – The SSE Arena, London (UK)
16 oktober – Paard van Troje, Den Haag (NL)
17 oktober – Ancienne Belgique, Brussels (BE)
19 oktober – Stollwerck – Köln (DE)
20 oktober – Fabrik, Hamburg (DE)
22 oktober – Vega, Copenhagen (DK)
27 oktober – Gasometer, Vienna (AU)
28 oktober – Technikum, Munich (DE)
30 oktober – Schlachthof, Wiesbaden (DE)
2 november – Kaufleuten, Zurich (SUI)
4 november – Le Trianon, Paris (FR)

Foto: (c) Tom Moerenhout / Archief Maxazine

Deel: