Wooden Soldiers is een zeskoppige Nu-Folk band uit Utrecht, die een gedegen bandsound met lyrische, meerstemmige zanglijnen combineert. Of het nu gevoelige, kleine liedjes zijn, of songs die op bouwen tot epische ontladingen, de band heeft een karakteristiek eigen geluid dat een aanvulling vormt op het huidige folk-aanbod in Nederland.

In 2012 ontstaan als akoestisch singer-songwritersduo, is Wooden Soldiers tot een zeskoppige formatie uitgegroeid. De band kenmerkt zich door een warme, meerstemmige sound, opvallende instrument keuzes – viool en Indiaas harmonium – en ongebruikelijke gitaarstemmingen.

Belly of the Beast

Afgelopen maanden heeft de band door heel Nederland getourd ter promotie van hun laatste EP, die in januari uitkwam. ‘Belly of the Beast’ is de tweede single van de EP en wordt begeleid door wederom een geweldige clip, geproduceerd door Kristiaan Asscheman Mediaproducties. Wil je Wooden Soldiers live zien? Zaterdag sluit Wooden Soldiers als headliner het hoofdpodium van festival ‘Over de Vloed’ in Lauwersoog af.

 

Deel: