Op donderdag 12 mei 2016 trok Guus Meeuwis naar Poppodium 013 in Tilburg voor de laatste show van zijn clubtournee ter promotie van zijn nieuwe album ‘MORGEN’. De Tilburger sloot hiermee zijn clubtour af in eigen stad en met zijn eigen publiek. De gelijknamige theatertournee staat op zondag 16 mei nog eenmaal in Theater Carré, waarna Guus zijn promotietour afsluit.

Guus Meeuwis - 013 Tilburg - Bas Oeijen -1-7

Uitverkocht

Ondanks dat Tilburg vele talentrijke artiesten kent, blijft zanger Guus Meeuwis toch nog altijd publieksfavoriet. Zowel de drie theatervoorstellingen in Theaters Tilburg als de clubvoorstelling in Poppodium 013 waren dan ook binnen no-time uitverkocht. Meeuwis gaat hard en heeft tijdens zijn theater- en clubtour door het hele land volle zalen. Ook buiten de grenzen van Nederland weten zijn fans hem te vinden. Guus bracht afgelopen jaar onder andere een show in de Royal Albert Hall in Londen en in het Olympia in Parijs. Hoewel Meeuwis graag Grootse shows verzorgt, waaronder binnenkort weer Groots met een zachte G in het PSV-stadion, bewees hij in het Tilburgse 013 ook nog kleine en intieme shows te kunnen geven.

Guus Meeuwis - 013 Tilburg - Bas Oeijen -1-5

Björn van der Doelen

Althans, in hoeverre je het over klein en intiem kunt hebben in de Tilburgse poptempel, die een capaciteit heeft van 3000 bezoekers. Toch wist Meeuwis de donkere poptempel te veranderen in een typische Tilburgse woonkamer. Met in het voorprogramma oud-PSV-voetballer Björn van der Doelen kende de show daarnaast een unieke opbouw, Van der Doelen begon alleen op het voor hem veel te grote podium. Naar mate de tijd verstreek voegden diverse bandleden van Meeuwis zich bij hem. Op het moment dat de band compleet was, vloeide het voorprogramma automatisch over naar Meeuwis zelf, precies op het juiste moment. De muziek van Doelen kan worden weggezet in het Nederlandse countrygenre, wat niet erg strookt met de verwachtingen bij een voorprogramma van Guus Meeuwis.

Guus Meeuwis - 013 Tilburg - Bas Oeijen -1

Guus Meeuwis

Iets over negenen was Meeuwis zelf aan zet, waarbij hij diverse nummers van zijn nieuwe album ten gehore bracht, afgewisseld met hits uit zijn oude repertoire. Halverwege de avond bood hij ruimte voor invulling van het publiek, een drietal nummers werden op verzoek gespeeld, waaronder klassieker ‘Geef Mij Nu je Angst’, ‘Genoten’ en ‘Het Kan Hier Zo Mooi Zijn’. Samen met zijn broer Marc Meeuwis zong hij ‘Wij Zijn Wij’ van het nieuwe album. Tegen elven trachtte Meeuwis met het nummer ‘Proosten’ de avond af te sluiten. Maar al snel keert hij terug, “Het is elf uur Tilburg, dat is veel te vroeg!” waarop hij de carnavaleske hits ‘Per Spoor’ en ’t Dondert en ’t Bliksemt’ inzet, waarmee de avond met de ouwe vertrouwde bierdouche ten einde komt.

Foto’s (c) Bas Oeijen

Guus Meeuwis 1

Deel: