De Australische producer en muzikant Flume geeft op 4 november een concert in de Heineken Music Hall als onderdeel van zijn wereldtour. Harley Edward Streten, beter bekend onder zijn artiestennaam Flume, is een elektronische muziekproducer uit Sydney. De jonge muzikant brak eind 2012 door met zijn self-titled debuutalbum die meteen naar de eerste plek rees in thuisland Australië en bestempeld werd als dubbel platinum.

De eerste single ‘Holdin On’ werd ook in Nederland een hit. Tijdens de ARIA Music Awards van 2013 werd hij bekroond met prijzen voor Best Male Artist, Breakthrough Artist – Release, Best Dance Release, en Producer of the Year. Flume remixte daarnaast tracks van onder andere Disclosure, Lorde, Arcade Fire en Sam Smith.

Op 16 januari verscheen ‘Never Be Like You’ (feat. Kai), de eerste single van Flume’s tweede album, ‘Skin’, dat eind mei nog zal verschijnen. ‘Never Be Like You’ werd een internationaal succes en eindigde in onder andere Australië, België, Frankrijk en Nieuw Zeeland in de hitlijsten. Onlangs kwam de tweede single, ‘Say It’, uit waarop de Australiër samenwerkt met de Zweedse popartieste Tove Lo. Na een uitverkochte Melkweg in 2013, optredens op Lowlands 2014 en PITCH Festival 2015, en een aankomend optreden op Down The Rabbit Hole brengt Flume zijn mix van downtempo elektronica en hiphop beats op vrijdag 4 november naar de Heineken Music Hall, Amsterdam.

De kaartverkoop voor het concert start donderdag 12 mei om 10.00 uur via ticketmaster.

Deel: