Op 14 november speelt power pop band Panic! At The Disco een show in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De band uit Las Vegas staat erom bekend veel verschillende genres te combineren. Hun nummers bevatten invloeden van pop, elektro, punk en zelfs 60s rock. De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 29 april om 10.00 uur via Ticketmaster.

Panic! At The Disco scoorde ruim tien jaar geleden hun eerst hit met ‘I Write Sins Not Tragedies’. In januari van dit jaar brachten Brendon Urie en band alweer hun vijfde studioalbum uit, genaamd ‘Death of a Bachelor’ met de hitsingles ‘Halleluja en ‘Victorious’. Het geluid van de band op dit nieuwe album omschrijft Brendon Urie als: ”A mix between Sinatra and Queen”. De show die de band in mei van dit jaar speelt in de Melkweg in Amsterdam was binnen enkele minuten uitverkocht. Panic! At The Disco wordt geroemd om hun kwalitatieve en energieke liveshow.

Het succes van Panic! At The Disco begon in 2005 toen hun debuutalbum, ‘A Fever You Can’t Sweat Out’, verscheen. Op het album staat de gigantische hit ‘I Write Sins Not Tragedies’. De band breekt hiermee door in Amerika en niet veel later volgt de rest van de wereld. Het album bereikt de status van dubbel platina in thuisland de Verenigde Staten. Met hun tweede album ‘Pretty. Odd.’ (2008) zoekt de band hun geluid in een andere hoek, namelijk de 60s rock van de The Beatles en The Beach Boys. Hun derde studioalbum ‘Vices & Virtues’ volgt drie jaar later. In 2013 verschijnt ‘Too Weird to Live, Too Rare to Die’ waarin de band een meer Electro sound creĆ«ert.

Deel: