Adam Mitchel Lambert is een Amerikaanse singer-songwriter en acteur. Lambert werd bekend bij het grote publiek toen hij in 2009 runner-up werd in het achtste seizoen van American Idol. Met ‘Whataya Want from Me’, afkomstig van zijn debuutalbum ‘For Your Entertainment’, scoorde de excentrieke zanger in Europa, Australië en Amerika. Lambert zijn vocale prestaties in het nummer werden beloond met een Grammy nominatie voor Best Male Pop Vocal Performance. In mei 2012 bracht Lambert zijn tweede studioalbum ‘Trespassing ‘ uit, gevolgd door het vorig jaar uitgebrachte ‘The Original High’, met de hits ‘Ghost Town’ en ‘Another Lonely Night’. Tussen zijn solo werk door werd Adam door Brian May en Roger Taylor gevraagd om zich bij Queen te voegen. Onder de naam Queen + Adam Lambert tourde Lambert door Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Vanavond stond Adam in de Heineken Music Hall. Deze show in Amsterdam is onderdeel van de eerste solotour die superster Adam Lambert onderneemt in meer dan vijf jaar. Het voorprogramma werd verzorgd door The G-Team. Deze twee heren brachten een onverwachte mix van hits and beyond.

Adam Lambert geeft de fans waar ze voor komen

Een kleine twintig minuten te laat betrad Adam het podium, afsluitend aan een korte muzikale video, ondersteund door Adam zijn bandleden. Adam begon met ‘Evil In The Night’, afkomstig van zijn nieuwste album. Adam pakte meteen groots uit met de nummers ‘For Your Entertainment’, ‘Ghost Town’ en ‘Welcome To The Show’. Eén en al herkenning voor de fans, welke bij de eerste tonen van ‘Ghost Town’ niks anders konden dan schreeuwen. Eén van de hoogtepunten zat dan ook vrij vooraan in zijn show.

Niet veel later zette Lambert opnieuw een muzikaal hoogstandje in, met opeenvolgend een werkelijk waar prachtige cover van Tears for Fears; ‘Mad World’, een semi-akoestische versie van ‘Whataya Want From Me’ en ‘Another Lonely Night’. ‘Mad World’ was één van Adam zijn hoogtepunten uit de liveshows van American Idol. De hoge noten in het refrein van ‘Another Lonely Night’ werden moeiteloos gehaald door Adam. Zijn kenmerkende stem met een enorm groot bereik kwam live prachtig tot zijn recht.

Later in zijn set volgden nog onder meer ‘Shady’ en ‘Fever’. Ook de samenwerking met Avicii, ‘Lay Me Down’, werd live gespeeld. ‘Trespassing’ volgde als afsluiting, overgaand in ‘Another One Bites The Dust’’van Queen. De baslijnen van beide nummers passen dan ook perfect in elkaar, waardoor het een mooie overgang opleverde.

Amsterdam kan tevreden terugkijken op een geweldige avond. Het stembereik van Adam Lambert blijft ook live fier overeind. Met meerdere kledingwissels, vier grote LED schermen en twee achtergrond dansers weet Adam de show ook visueel aantrekkelijk te maken. Adam Lambert tourt de komende maand nog door heel Europa met zijn ‘The Original High’ tour. In de zomer komt Adam vervolgens samen met Queen terug naar Europa voor een groot aantal festivals.

Deel: