Vanochtend zijn er twee nieuwe namen toegevoegd aan de line up van Pinkpop. Lukas Graham en Lucky Fonz III zullen ook optreden tijdens het festival. Lukas Graham zal op vrijdag 10 juni optreden, en Lucky Fonz op zaterdag 11 juni.

Lukas Graham is de laatste weken met zijn hit ‘7 Years’ regelmatig op de Nederlandse radio te horen. De single is alleen in Nederland al bijna tien miljoen keer gestreamd. Graham heeft een duidelijke eigen muzikale stijl; door zijn innemende door hip-hop geïnspireerde teksten en zijn soulvolle zang komen de verhalen die hij vertelt op een indrukwekkende manier tot leven in zijn songs. Samengevat kan zijn rauwe en persoonlijke songwriting worden getypeerd als een mix van soul, funk, hiphop en pop. Graham zelf noemt het ook wel ghetto pop. Op 25 maart brengt de Deense Lukas Graham zijn gelijknamige album uit.

Zoals veel singer-songwriters begon Lucky Fonz III als Bob Dylan-adept. Daar is weinig meer van te horen. Op 5 februari verscheen het nieuwe Nederlandstalige album van  Lucky Fonz III. Op ‘In Je Nakie’ presenteert hij zich als een artiest die gemakkelijk smartlappen, hip-hop, folk, drum ’n bass en happy hardcore samen kan voegen tot een logisch geheel. Het resultaat is fris, brutaal, eerlijk, bitterzoet en presenteert een Lucky Fonz III zoals je hem nog nooit eerder hebt gehoord.

Van de geplande 58 acts zijn er momenteel 48 aangekondigd. De ontbrekende namen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Pinkpop vindt dit jaar plaats van 10 t/m 12 juni in Landgraaf. Headliners zijn dit jaar Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Paul McCartney.

 

Deel: