Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: El Pino & The Volunteers

Concerttip donderdag 10 maart: El Pino & The Volunteers in Rotown

De titel van het vorige El Pino & The Volunteers-album, The Long-Lost Art Of Becoming Invisible, is bijna wat je noemt een self-fulfilling prophecy. Het is inmiddels zes jaar stil rondom de band van singer-songwriter David Pino. Niet dat Pino en de rest van de bandleden al die tijd ook letterlijk stil hebben gezeten…integendeel zelfs.

Gezinnen werden gesticht, spannende projecten werden verkend en nieuwe bestemmingen werden gezocht. Lang verhaal kort: na die bewogen zes jaar is het viertal nogal wat ervaringen rijker. Dat wakkert logischerwijs een lading nieuwe inspiratie aan. Inmiddels wonen alle bandleden verspreid over verschillende uithoeken van de wereld, maar dat weerhoudt El Pino & The Volunteers gelukkig niet om de draad op te pikken.

De band heeft in alle rust nieuw materiaal verzameld voor het titelloze derde album. Er is verder nog weinig bekend, behalve dat El Pino en zijn mannen het een standje steviger en energieker gaan aanpakken. De ijzersterke single ‘Skid Around’ brengt alvast een mooi voorproefje: we horen een band die weer bruist van creatieve energie. Een ding weten we dus al zeker: de kunst van het onzichtbaar zijn heeft El Pino and The Volunteers goed gedaan. Vanavond zien we ze eindelijk weer eens in Rotown: welkom terug, heren!

Meer info: www.rotown.nl

Deel: