Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaa19 nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Chris Robinson Brotherhood.

Concerttip dinsdag 01 maart: The Chris Robinson Brotherhood in Doornroosje

Het jaar 2011 betekende een nieuwe start voor frontman, zanger en gitarist Chris Robinson, na 20 jaar intensief toeren en opnemen met zijn oude band. Hij richtte ‘The Chris Robinson Brotherhood’ op met zijn vrienden Neal Casal (gitaar), Adam MacDougall (toetsen), George Sluppick (drums) en Mark ‘Muddy’ Dutton (bas). Debuut-album ‘Big Moon Ritual’ (2012) en opvolger ‘The Magic Door’ werden in één sessie opgenomen. Hun in 2014 verschenen album ‘Phosphorescent Harvest’ bevat wederom een overheerlijke ‘Southern-cocktail’ van rock, soul, blues & boogie. De band is dan ook een aanrader voor liefhebbers van bands als The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd en Deep Purple.

De band heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een geoliede ‘rock ‘n’ roll-machine’ en speelt geen nummers van twee, drie minuten maar oerdegelijke meesterwerkjes die iets langer duren. Hetzelfde geldt voor de concerten, een avondvullend programma, dus kom op tijd!

Meer info: https://www.concertgebouw.nl

Deel: