Armin van Buuren is dit jaar wederom één van de topfavorieten voor de jaarlijks terugkerende IDMAs (International Dance Music Awards) in Miami. De vijfvoudig nummer één dj van de wereld is maar liefst veertien keer genomineerd in twaalf verschillende categorieën, waaronder “Best Producer”, “Best Global DJ” en “Best Full-Length Studio Recording”.

Die andere grote Nederlandse naam, Hardwell is genomineerd voor maar liefst twaalf International Dance Music Awards (IDMA’s) waaronder “Best Global DJ”, “Best European DJ”, “Best Progressive House / Electro DJ”, “Best (solo) Artist”, “Best Producer” en “Best Remixer”.

Platenmaatschappij Armada Music, waar Van Buuren medeoprichter van is, mag ook een groot aantal nominaties bijschrijven. Armada Music is nog altijd in de race om voor de zesde keer de prijs voor “Best Global Music Label” in de wacht te mogen slepen; CEO en medeoprichter Maykel Piron staat op de shortlist voor “Best Music Label Promoter Or Exec In-House” en Armada-artiesten Dimitri Vegas & Like Mike (6) en David Gravell (2) hebben ook een mooi aantal nominaties te pakken.

De uitslag zal op maandag 21 maart bekend worden gemaakt, als hoogtepunt van de Winter Music Conference die Miami van 21 tot en met 24 maart in zijn greep houdt. De International Dance Music Awards wordt beschouwd als de meest toonaangevende awardshow in de internationale dance-muziekindustrie. De IDMA’s zijn ieder jaar gebaseerd op meer dan 2 miljoen stemmen uit meer dan 200 landen. Met meer dan 60.000 bezoekers uit 70 landen, is het Winter Music Conference een jaarlijks hoogtepunt voor DJ’s, artiesten, promoters en clubbers.

Deel: