BLØF is al bijna 25 jaar actief op de vaderlandse podia en de ruim 40 singles bewijzen dat ze één van de populairste Nederlandse bands zijn ooit. Paradiso was woensdagavond het podium voor een avondje Zeeuwse Nederpop.

blof8

Vorig jaar was de show in de ZiggoDome in korte tijd uitverkocht en ook is het voor de huidige clubtour lastig aan kaarten te komen. Paradiso was natuurlijk stijf uitverkocht en omdat op dinsdag al een extra show was ingelast, mocht je er van uitgaan dat juist vanavond de grootste fans aanwezig zouden zijn. Ook frontman Paskal Jakobsen gaf toe dat de sfeer in Paradiso was alsof het een zaterdagavond betrof. Een aardige groep Zeeuwen was helemaal afgereisd naar de hoofdstad, en er was vooral een Brabants en Limburgs accent te horen onder het publiek. Dat zegt al genoeg over de trouw van de aanhangers.

BLØF leunt niet op routine

Met al duizenden optredens achter de rug is er geen situatie die de mannen van BLØF nog niet eerder hebben meegemaakt, maar een sinaasappeltje was de oorzaak van een stroef begin. Paskal had net van te voren de citrusvrucht genuttigd, waardoor zijn vingers bij opener ‘Klaar Voor’ de juiste akkoorden met moeite konden vinden. Bewonderenswaardig hoe de band na al die jaren nog steeds het plezier kan vinden met elkaar, en vooral door elkaar. Onderlinge grapjes en opmerkingen zorgden voor de complete ontspanning op het podium, en was er geen enkele vorm van routine te ontdekken.

Nummers als ‘Aan De Kust’ en ‘Dansen Aan De Zee’ hebben ze waarschijnlijk al meer dan 1000 keer vertolkt, maar in Paradiso was geen spoortje van verveling te ontdekken. BLØF heeft de kracht om in zijn live optredens nog beter te klinken dan op de digitale schijfjes, terwijl daar weken op gepoetst is. Tijdens elke setlist komen er wel enkele covers voorbij zoals afsluiter ‘Iedereen Is Van De Wereld’ van The Scene, en ook in Paradiso was daar de ruimte voor. De verrassing was echter ‘Merry Christmas Everybody’ gezongen door drummer Norman… loepzuiver en akelig dichtbij het origineel van Slade. Een kolkende zaal met vrolijke, vredelievende mensen tot gevolg.

BLØF is na bijna 25 jaar nog steeds piepjong en liet met een ruim twee uur durende show zien dat ze in Nederland eigenlijk een klasse apart zijn. Geen spoortje sleet is te ontdekken, maar is het vooral genieten van het plezier wat de mannen uitstralen.

Foto: Hans Kreutzer – Archief Maxazine

Deel: