Komend voorjaar geeft de Britse zanger Joe Jackson drie concerten in Nederland als onderdeel van zijn Europese Fast Forward tour. Waaronder op vrijdag 26 februari in Carré Amsterdam.

Vorige maand bracht de muzikale duizendpoot voor het eerst in zeven jaar een album uit met nieuw eigenwerk. Het album, genaamd ‘Fast Forward’, is opgenomen in vier grote wereldsteden; New York, New Orleans, Amsterdam en Berlijn. In februari gaat de gelijknamige Europese tour van start in Ierland en eindigt anderhalve maand later in Berlijn. Het is een oeuvre brede show met een bijzonder voorprogramma. Jackson zal namelijk zelf het voorprogramma verzorgen solo achter zijn piano. Na deze korte solo set sluit de rest van de band aan met o.a. bassist Maby, gitarist Teddy Kumpel en drummer Doug Yowell. Aanstaande vrijdag 27 en zaterdag 28 november speelt Joe Jackson op Night of the Proms in Ahoy Rotterdam.

Op 21 februari treedt Joe Jackson op in de Oosterpoort in Groningen, op 25 februari in de Vereeniging in Nijmegen en op 26 februari in Carré in Amsterdam. In zijn al ruim 35 jaar lange carrière heeft Joe Jackson bewezen dat zijn muzikaliteit ver reikt. De Britse zanger staat erom bekend te experimenteren met jazz, blues, pop en elektronische muziek. Hij is in Nederland vooral bekend geworden met de albums ‘Night and Day’ en ‘Body And Soul’. De hit singels ‘Is She Really Going Out With Him’ en ‘Be My Number Two’ staan al meer dan vijftien jaar hoog genoteerd in de NPO Radio 2 Top2000.

Deel: