Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Zaterdag 31 oktober: Pain of Salvation in P60

Pain of Salvation is een Zweedse progressieve rockband onder leiding van Daniel Gildenlöw; hij is  de band tekstschrijver, chief componist, gitarist en zanger. Hun geluid wordt gekenmerkt door krachtige, geaccentueerde gitaar werk, brede vocale bereik, abrupte schakelen tussen zware en kalme passages, intens syncope en polyritmische experimenten. Een ander handelsmerk van de band is dat elk album een conceptalbum is. Enkele van de onderwerpen in de band albums zijn seksualiteit, oorlog en de gevolgen daarvan voor de familie en de mensheid, milieukwesties (zoals kernenergie), de vorming van het individu, en de aard van God, de mensheid en bestaan.

In 1984 richtte een elf-jaar-oude Daniel Gildenlöw de band “Reality” op in Eskilstuna, Zweden. In 1987, werd de band werkelijkheid toen ze deelnamen aan de Zweedse jaarlijkse wedstrijd van de muziek, “Rock-SM”, ze zouden de jongste deelnemers ooit worden die mee deden aan de wedstrijd. Daniel Gildenlöw won de categorie van “Beste zanger”. In 1990, traden drummer Johan Langell en bassist Gustaf Hielm  toe tot de band.

Meer info en de laatste tickets: http://www.p60.nl

Deel: