Het heeft enkele jaren geduurd, maar Zuco 103 is terug! Met hun aanstekelijke Brazilectro, waarmee ze sinds 1999 in de stijl van Suba, Batu en Da Lata ons land mee verblijdden brengt de band op de EP ‘Apocalypso’ een voorproefje van het nieuwe album, dat begin 2016 zal verschijnen.

Zuco 103 Apocalypso (1)‘Apocalypso’ gaat een stapje verder dan waar de band met ‘After the carnaval‘ uit 2008 stopte. Waar Zuco 103 zich in het verleden voornamelijk toelegde op de Brazil-lounge achtige zijkanten van de Brazilectro, stapt ze nu meer over naar de electro-zijde. De mystieke stem van Lilian Vieira zorgt echter natuurlijk voor het aanhouden van het herkenbare geluid van de Amsterdamse band. Rauwer dan Bebel Gilberto, Liliana Chachian of Nina Miranda, maar daardoor wellicht ook krachtiger.

Verfrissende afwisseling op ‘Apocalypso’ is de ballad ‘In Your Soul’, die de aparte sfeer op het album doet verstommen. Verder klinkt ‘Apocalypso’ weinig Brazilectro zoals we gewend zijn, maar doet niet zelden eerder denken aan de donkere binnenlanden van Afrika dan het Zuid-Amerikaanse. En dat is niet erg; Dat is juist vernieuwend en als we daarom enkele jaren op Zuco 103 moesten wachten, was dat het wachten meer dan waard! (8/10) (Zuco Sound)

Deel: