Vrijdagavond 23 oktober gaf Trijntje Oosterhuis een optreden in Doornroosje, naar aanleiding van haar korte clubtour in de Nederlandse poppodia. Trijntje, die eerder dit jaar een niet al te beste indruk maakte op het Eurovisie songfestival, ziet deze clubtour als een prachtige afsluiting van dit bijzondere jaar. Oorspronkelijk zou deze clubtour op 18 december eindigen in de Heineken Music Hall, ware het niet dat midden dit jaar bekend werd dat Trijntje ergens in december uitgerekend zou zijn van haar derde kindje. Tijdens het drie na laatste concert van deze verkorte clubtour, stond Trijntje in de zichtbaar niet uitverkochte kleine zaal van Doornroosje in Nijmegen.

Kwart voor negen begon Trijntje aan haar optreden. Met openingsnummers van haar laatst verschenen album ‘Walk Along’, was gelijk duidelijk dat Trijntje ook live een uiterst zuivere en prachtige stem heeft. In een simpel ogend podium zette Trijntje een boeiende start in van haar optreden. Tussen de nummers door vertelde Trijntje af en toe iets, met tijd en ruimte voor interactie met het publiek.

Trijntje was in Nijmegen omringd met bekende topmuzikanten van Nederlandse bodem. Zo had ze onder andere begeleiding van gitarist Martijn van Agt, bassist Aram Kersbergen en achtergrondzangeres Lesley van der Aa. Trijntje swingde, haar band swingde, maar het publiek reageerde vrij tam op de muziek. Meerdere malen probeerde Trijntje het publiek op te peppen, maar het meeklappen en meezwaaien ging erg moeilijk deze avond. Middenin het optreden was Trijntje opeens even van het podium verdwenen.

Na enkele minuten keerde Trijntje terug met de mededeling dat ze toch echt even haar schoenen uit moest doen. Na wat gelach ontstond er een kort gesprek met het publiek. Trijntje voerde tussen de nummers door met regelmaat een gesprek met het publiek. Helaas voor één fan, zong Trijntje deze tour geen Nederlandstalige nummers. Een andere fan vroeg zich af of de luiers alvast aan het drogen waren, doelende op de driehoekige doeken ter decoratie, hangende aan de achterzijde van het podium.

Richting het einde van het optreden had ze een verassing voor Nijmegen. Een goede vriendin van Trijntje volgde het optreden al geruime tijd vanuit de coulisse. Trijntje nodigde haar dan ook uit om een nummer mee te zingen. Met de microfoon van één van de drie achtergrondzangeressen, zong Glennis Grace vervolgens anderhalf nummer mee. Hierna verdween Glennis met dezelfde snelheid als dat ze opkwam. Trijntje legde vervolgens uit dat de vriend van Glennis Grace de drummer is in de band van rapper Fresku. En liet Fresku nu net deze avond een optreden hebben in de grote zaal van Doornroosje.

Na ‘Somebody Else’s Lover’ / ‘Touch Me’ verdween Trijntje met band van het podium. Gitarist Martijn van Agt kwam na enkele minuten terug, en zette met een gitaarsolo de intro van ‘Walk Along’ in. Ditmaal in een akoestische versie. Dit nummer werd door het publiek uit volle borst meegezongen. Langzaam keerden alle bandleden terug op het podium, en knalde de voltallige band bij het laatste refrein. Na nog twee nummers was het optreden definitief voorbij.

Trijntje Oosterhuis gaf een muzikaal sterk optreden. Ondanks de lage opkomst en een tamelijk tam publiek leek Trijntje zich deze avond te vermaken, samen met haar bandleden. Nog twee optredens en Trijntje kan zich in alle rust voorbereiden op haar aanstaande bevalling.

Deel: