Goed nieuws voor de Simple Minds fans die geen ticket hebben kunnen bemachtigen voor het uitverkochte concert dat de Schotse band op 23 november geeft in de HMH. Vanwege de enorme vraag naar tickets is er besloten om er nog een concert aan vast te plakken, en wel de dag erna op 24 november. De concerten zijn onderdeel hun nieuwe tournee, de zogeheten ‘Big Music Tour’, vernoemd naar hun nieuwe album.

Jaren ’80 zeer succesvol voor Simple Minds

De band was voornamelijk in de jaren ’80 zeer succesvol met hits als ‘Don’t You (Forget About Me)’, ‘Promised You A Miracle’, ‘Alive And Kicking’ en ‘Belfast Child’. In de jaren ’90 nam de populariteit af, maar toch is de band altijd actief gebleven. Nu hebben ze met ‘Big Music’ hun 16de album uitgebracht. Op het album werkt de band samen met Iain Cook van de Britse band Chvrches, en herenigde de band zich weer met producer Steve Hillage. Hij produceerde in 1981 het album ‘Sons and Fascination/Sister Feelings Call<‘ van de Simple Minds.

Deel: