Diep geraakt door foto’s en berichten die de afgelopen weken in de media verschenen over vluchtelingen die gedwongen zijn om huis en haard te verlaten, schreef de band Scrum in enkele dagen tijd het nummer ‘Open Up!’. De band besloot het nummer te ‘doneren’ ten behoeve van de hulp aan vluchtelingen.

In een weekend vol optredens brachten de zes bandleden van Scrum veel tijd met elkaar door. Op het podium, in de kleedkamer en in de auto. De actualiteit kwam uitgebreid ter sprake en daarmee ook het drama van de Syrische vluchtelingen. Voor de band was de enige logische reactie deze gevoelens en emoties in een song te gieten en in enkele dagen ontstond ‘Open Up!’. Vorige week werd het nummer opgenomen en voorzien van een eenvoudige videoclip. Alle opbrengsten van ‘Open Up!’, dat vooralsnog beschikbaar is op Youtube en via iTunes, zullen ten goede komen aan Stichting Vluchtelingenwerk.

Scrum bestaat uit zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren… Een groot aantal feesten en festivals, zowel in Nederland als daarbuiten, heeft in de afgelopen 11 jaar reeds kennisgemaakt met Scrum en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast. De band weet een groeiend aantal fans aan zich weet te binden, sinds enkele jaren ook onder het theaterpubliek.

Deel: