Op 30 en 31 oktober vindt er een nieuwe editie van het London Calling festival plaats in Paradiso – Hét festival dat spraakmakende, alternatieve bands uit het de hele wereld een podium biedt. Nadat bands als Spiritualized, Kurt Vile & The Violators , Swim Deep, Holy Holy, Circa Waves, The Jacques, Girl Band, Waxahatchee, Lower Dens en Howard reeds hebben bevestigd is London Calling verheugd om een nieuwe lijst namen te mogen aankondigen: Marlon Williams, Plastic Mermaids, Inheaven, Mike Krol, Chastity Belt, Dornik, Pumarosa, Formation, White, Bully en The Big Moon zijn nu ook bevestigd voor het London Calling Festival op 30 en 31 oktober.

Line up tot nu toe:

Vrijdag 30 oktober: Spiritualized, Holy Holy, Swim Deep, Circa Waves, The Jacques, Marlon Williams, Mike Krol, Inheaven, The Big Moon

Zaterdag 31 oktober: Kurt Vile & The Violators, White, Bully, Waxahatchee, Howard, Formation, Lower Dens, Girl Band, Chastity Belt, Dornik, Pumarosa, Plastic Mermaids.

Marlon Williams
De Nieuw-Zeelandse Marlon Williams is al een gevestigde naam in zijn thuisland en gaat nu voor de rest van de wereld. De singer-songwriter maakt bescheiden nummers met een vleugje country en prachtige teksten. Zijn debuutalbum zal begin 2016 uitkomen en we hopen dat je tegen die tijd niet kan wachten op de release.

Mike Krol
Mike Krol ziet eruit als die politieagent van Village People, inclusief snor en met een paar forse handboeien in de rechterhand. Is dit een gespeeld personage of is Mike een serieuze geloofwaardige figuur? Zijn muziek straalt de sfeer uit van mannenstriptenten. De sound lijkt gemaakt van rafelig polyester. Ook leuk om te weten dat hij z’n eerste album uit 2011 ‘I Hate Jazz’ heeft genoemd. Lofi-speed-indietrash-garage-rock met een knipoog.

Inheaven
Gruizige gitaren, scherpe zang en lome drums. De band Inheaven heeft nog vrij weinig uitgebrachte nummers op hun CV staan maar desondanks heeft The Strokes-frontman Julian Casablancas al laten weten dat hij fan is! Voor liefhebbers van onder andere The Jesus and Mary Chain en Echo and the Bunnymen.

The Big Moon
The Big Moon is een nieuwe hele hippe meidenband uit Londen. Juliette, Soph, Celia en Fern. Juliette (Jackson) is de leider van de band. Zij zag een poos geleden Palma Violets in actie en dacht “ik wil ook in een band zitten” en na het zien van een show van Fat White Family besloot ze zelf liedjes te gaan schrijven. Via vriendinnen kwam ze met de anderen in contact. Het klikte al voordat ze nog maar één noot hadden gespeeld. ‘Sucker’ is de debuutsingle van The Big Moon en hoogst waarschijnlijk het begin van iets heel moois.

Plastic Mermaids
Plastic Mermaids is een band die afkomstig van het Isle of Wight, een eiland en graafschap voor de zuidkust van Engeland. De band bracht dit jaar de EP ‘Inhale The Universe’ uit en die werd jubelend ontvangen. Psychedelische pop met dromerige zang, frisse gitaren en fonkelende elektronica. Poetisch, puur en sprookjesachtig. Net als het eiland.

Chastity Belt
Chastity Belt: vier meiden uit Washington met gitaren, een drumstel en een bas. Ze hebben elkaar ontmoet op college en daarom zingen ze over dingen die je op dat moment zo nu en dan bezighouden: stomme feestjes, hoeveel plezier je uit het woord ‘vagina’ roepen kan halen, naar bed gaan met verkeerde jongens en drugs. Hun nieuwste album ‘Time To Go Home’ mag misschien een tikje serieuzer zijn maar dat mag de pret niet drukken; dit komische gezelschap weet er altijd een show van te maken.

Dornik
De jonge Brit Dornik – zijn naam is een samentrekking van moeder Dorothy en vader Nick – werd bij het uitkomen van zijn titelloze debuutalbum in augustus 2015 al meteen vergeleken met Frank Ocean. Hij begon zijn muzikale carrière als drummer van Jessie Ware maar stond als snel zelf in de schijnwerpers. De lichtvoetige, funky disco-sound van Dornik is doorspekt met invloeden van Prince en Michael Jackson en licht heerlijk in het gehoor.

Pumarosa
Er is nog zeer weinig bekend over de Londense band Pumarosa. Hun muziek bevat elementen als echoende gitaren en drums en atmosferische zang – als: Sugar Cubes meets Primal Scream. Een regenachtige zondagmiddag, maar wel eentje met bescheiden zonnestraaltjes tussen de wolken door. Vlak voor hun show op London Calling zal de band in het voorprogramma van Gengahr spelen en hopelijk nemen ze hun enthousiasme mee naar Paradiso.

Formation
De Londense tweelingbroers Will en Matt Ritson vormen tezamen Formation. Ze zijn beïnvloed door oude disco en soul, maar gieten hier een hedendaags en kunstzinnig sausje overheen. Als David Byrne de zanger van LCD Soundsystem zou zijn, dan zou die groep ongeveer klinken als Formation nu doet. Swingend, slim en charmant.

White
White is een moeilijk googlebare bandnaam, maar de muziek is fantastisch. Het vijftal uit Glasgow maakt swingende indiedancepopfunk – zeg maar. Er gebeurt een hoop. Saxofoons, gitaren, synths, zang en drums, maar het ligt nog steeds makkelijk in het gehoor en is onweerstaanbaar catchy. Een beetje Franz Ferdinand en een beetje KC and The Sunshine Band. Deze band kan nog wel eens groot gaan worden. Luister maar eens naar de single ‘Blush’.

Bully
Bully is een Amerikaanse indierockband uit Nashville onder leiding van zangeres/liedjesschrijver/producer Alicia Bognanno. Hun sound verraadt invloeden uit de grunge en punk en klinkt soms kwetsbaar en dan weer vurig. Deze zomer bracht de band hun debuutalbum uit, dat werd opgenomen in de studio van Steve Albini in Chicago.

London Calling

Vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober
Locatie: Paradiso
Zaal open: 18.00 uur
Dagkaart: €20 excl. lidmaatschap
Passepartout: €35 excl. lidmaatschap

Deel: