Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Dinsdag 15 september:  Outfit in Paradiso Amsterdam

De artrockers van Outfit zijn een vijftal uit Liverpool. Raadselachtige ritmes waarbij post-punk en disco samensmelten in vloeibare warme muziek. Muzikaal uitdagend en verrassend: een vinger is er niet echt op te leggen maar fijn voor het oor is het wel. Hun tweede album ‘Slowness’ is afgelopen juni uitgekomen.

‘We wilden meteen vanaf het begin die typische, afgeknepen indiebandsound vermijden’, zaldus zanger/gitarist Andrew Hunt. ‘We wilden iets unieks hebben. Dus we gingen met een sampler aan de slag en namen bijvoorbeeld een piepende schuurdeur en het geluid van voetstappen in het gras op. Daar bouwden we dan, met wat percussie, een ritmetrack van.’ Ook qua songteksten was de kortste weg de heren vreemd. ‘Niet afwachten wat zich spontaan aandient en denken dat je die dingen gaandeweg een kant op kan sturen, maar meteen duidelijke keuzes maken. Toen ik jong was, dacht ik dat ‘identiteit’ een buigzaam concept was, dat je zelfs altijd je eigen geschiedenis kon herschrijven. Maar toen we eenmaal ons eerste album aan ’t maken waren, bleek dat voor ons niet te werken. We wilden een krachtige signatuur neerzetten, net als bij onze muziek: this is the sound of our twenties.’

Meer info en kaarten: http://www.paradiso.nl/

Deel: