Sam Smith heeft de titelsong gemaakt van ‘Spectre’, de nieuwe James Bond-film. ‘Writing’s On The Wall’ zal op vrijdag 25 september uitkomen. Sam Smith schreef ‘Writing’s On The Wall’ samen met Jimmy Napes, die al eerder met Smith samenwerkte en met wie hij een Grammy won voor ‘Stay With Me’. Het is voor het eerst sinds 1965 dat een mannelijke soloartiest het themanummer van een James Bond-film heeft gemaakt.

Volgens de producer van ‘Spectre’ hebben de twee artiesten “een enorm inspirerend nummer geschreven, dat met Sam’s buitengewone vocalen ongetwijfeld beschouwd zal worden als een van de beste Bond songs aller tijden”.

Sam Smith: “Dit is een van de hoogtepunten uit mijn carrière tot nu toe. Ik voel me vereerd dit eindelijk te kunnen aankondigen. Het is opwindend om me aan te kunnen sluiten bij deze iconische Britse traditie, waar een aantal van mijn grootste muzikale voorbeelden deel van uitmaken. Ik hoop dat iedereen net zo geniet van het nummer als ik gedaan heb van het maken ervan.”

De vorige Bond song was ‘Skyfall’ van Adele, uit de gelijknamige film uit 2012. ‘Spectre’, het 24e deel van James Bond, komt in Nederland op 5 november uit, met opnieuw Daniel Craig als Bond. Daarnaast zijn onder anderen Monica Bellucci, Ralph Fiennes en Christopher Waltz in de film te zien.

Deel: