Gisteren kondigde Garbage de re-release aan van het album dat hun 20-jarige jubileum markeert. Het gelijknamige debuutalbum ‘Garbage‘ wordt opnieuw uitgebracht en zal als Special Edition op 2 oktober digitaal verschijnen en op CD. Met deze re-release wordt het historische debuutalbum gevierd.

Het nieuwe album is geremastered en zal alle remixes en nog niet eerder verschenen materiaal van het geroemde debuutalbum bevatten. De officiële release staat op 2 oktober en op 30 oktober zal de band een dubbel LP uitbrengen.

Op 15 augustus 1995, de tijd dat grungemuziek de radio en de mainstream domineerde, bracht Garbage hun baanbrekende debuutalbum uit. De onderscheidende aanpak van Garbage op het schrijven van nummers en het produceren van de muziek – bijvoorbeeld het mengen van rock, pop en elektronische elementen – veroverde de aandacht van critici en fans van over de hele wereld.

Het debuutalbum bevat verschillende hits zoals ‘Vow’, ‘Queer’, ‘Stupid Girl’ en ‘Only Happy When It Rains’. Het album stond meer dan een jaar in de Amerikaanse en Engelse hitlijsten, ontving over de hele wereld multi-platinum certificaties en werd genomineerd voor de Grammy Awards ‘New Artist’ en ‘Best Rock Song’ (‘Stupid Girl’). Het album is wereldwijd meer dan 4 miljoen keer verkocht.

Om het 20-jarige jubileum te vieren, start de band in oktober een Anniversary Tour in Amerika en Europa. Op 4 november is de band te zien in 013 in Tilburg.

Deel: