AKS oftewel Addicted Kru Sound is een Belgische dance-act uit Leuven en staat al vroeg in de middag in de Jupiler Dance Hall met hun aanstekelijke mix van breakbeat, funk, drum ’n bass, dubstep en electro. Zangeres Lola ((Laura Groeseneken) is een vaak gezien gast, en soms komt Selah Sue mee (maar deze keer niet). De Brusselse indie-band BRNS (uit te spreken als BRAINS) is terecht de Belgische belofte genoemd, en die maken ze waar: songs als ‘Void’, ‘Mexico’ en ‘Our Lights’ klinken compleet, niks meer aan doen. Het 15 jaar oude Goose mag op Dour niet ontbreken, het gehele veld van The Last Arena is gevuld met dansende mensen.

De Zweedse electro-popgroep Kate Boy bestaat uit de Australische zangeres Kate Akhurst, Markus Dextegen en Hampus Nordgren Hemlin. Heerlijke beats en de mooie stem van Kate maakt dat je gewoon niet stil kunt staan. Ze zijn bekend van het aanstekelijk ‘Northern Lights’ waarin de tekst ‘Never Ever Let Go’ zeker van toepassing is: deze song krijg ik vandaag niet meer uit mijn hoofd!

Aan Amerikaanse metal en hardcore geen gebrek: de Amerikanen van Suicide Silence laten deathcore horen zoals het moet: veel energie, snelheid en heerlijke gitaarpartijen. Ook Terror en Hatebreed (metalcore) laten goed van zich horen. Op 7 augustus komt al weer het 7de album van Terror uit, genaamd ‘The 25th Hour’.

Zangeres Karen Marie Ørsted van de Deense band MØ verschijnt gehuld in witte sport-bh, wit tennisrokje en lange witte sportsokken op het podium, om als een lenige topsporter houdingen aan te nemen die enige oefening vergen. Karen werd bekend van Avicii’s song ‘Dear Boy’.

Ms. Lauryn Hill lijkt geen zin in haar optreden te hebben, ze kwam ten eerste een half uur te laat (wat normaal schijnt te zijn), en toen ze er dan eindelijk was, was ze erg uit haar doen. Ze was druk aan het gebaren tijdens het optreden dat het geluid omhoog moest, en was wilde gebaren aan het maken naar de gehele band die achter haar stond. Echt zonde.

Deze zaterdag van Dour eindigt in regen, en het hele terrein en de tenten zijn bedekt met een laagje modder. Dit weerhoudt de dance-liefhebbers er niet van om te gaan feesten bij Andy C, James Holden of The Bloody Beetroots.

Deel: