In het weekend van 21 augustus vindt in Biddinghuizen weer “A Campingflight To Lowlands Paradise” plaats. Ook dit jaar staan er weer ruim 100 muziekacts geprogrammeerd en is er keuze tussen wereldtoppers maar ook vooral de grote onbekenden. Elke zaterdag om 12:00 uur hier bij Maxazine een paar tips uit een bepaalde muziekgenre. Deze keer de rock.

Van alle muziekgenres is rock misschien wel het breedst vertegenwoordigd. Tussen de twee uiterste, death metal en knuffelrock, liggen misschien nog wel 15 varianten. Nu staan er op Lowlands dit jaar natuurlijk topacts als FFS, Limp Bizkit, en Afterpartees maar we gaan er drie verschillende, en vaak onbekendere, tussen uit halen en toelichten.

Slaves

Dit duo bewijst dat je ook met twee man een hoop geluid kunt produceren. De BBC betitelde de Britse garagepunk al als “Sound of 2015”, geheel terecht. Isaac Holman en Laurie Vincent combineren keiharde metalriffs met niets ontzeggende teksten over de dagelijkse problemen. Geen lange haren of beukende basgitaren maar een trommel, een gitaar en gegarandeerde moshpits. De perfecte gelegenheid om eens kennis te maken met punk en metal!

Alestorm

De volgende stap naar het hardere werk is prima te overbruggen met Alestorm. Vijf Schotten die de zogenaamde “piratenmetal” creëren en je meenemen op een schip vol scheurbuik en dronken eenogen. Keltische metalfolk inclusief violen, doedelzak en aanstekelijke refreinen die zonder enkele twijfel de tent zullen gaan afbreken. Een tandje harder dan de Drupkick Murphys en Fiddlers Green maar vergelijkbaar met dezelfde sfeer en dat betekent: springen, dansen, bier gooien en moshpitten. Aj Aj captain.

While She Sleeps III

De heren uit Sheffield hebben met hun metalcore waarschijnlijk de hardste sound van deze editie van Lowlands. Alleen beschikt voor de geoefende metal liefhebbers maar aan de andere kant een geweldige beleving voor de onwetenden. Frontman Loz Taylor heeft namelijk een loepzuivere stem en is het onmogelijk om het technische vakmanschap niet waar te nemen. Laat je niet in de war brengen door het “Pearl Jam-intro” en probeer maar eens wakker te blijven bij dit potje metalcore van het hoogste niveau.

Deel: