Gisteren is de volledige line-up voor de 24e editie van Appelpop bekend gemaakt. Met Jett Rebel, Dotan, Typhoon, Anouk, Racoon en Kensington zijn de grootste namen uit de Nederlandse muziekindustrie weer goed vertegenwoordigd op de Waalkade in Tiel. Op 11 en 12 september zijn ook Yellow Claw, Blood Red Shoes, John Coffey, Douwe Bob en Kovacs op het gratis festival te zien.

Verspreid over drie verschillende podia kunnen de bezoekers weer twee dagen lang genieten van een zeer breed programma. Zo is er metal en stevige rock van onder andere Blackstroke, New Valley Wolves en The Deaf, een grote variatie aan popmuziek met Waylon, Rondé, Causes en Sue The Night, gaat bij John Coffey en Mr. Polska garant het dak eraf en kun je voor electropop of een goed (dans)feestje terecht bij Talisco en de dj’s van Yellow Claw.

Op het hoofdpodium in de grote tent zal Dio het festival vrijdag om 19.00 uur openen. Daarna zijn Dotan en Anouk, als afsluiter van de dag, te zien. Op het tweede podium staat naast Kovacs ook Yellow Claw, die met hun dj act de hele wereld aan het veroveren zijn. Het derde podium biedt ruimte voor Blackstroke, Sue the Night en Moke.

Zaterdag begint het programma om 13.00 uur met de bluesy pop van Douwe Bob op het hoofdpodium, gevolgd door Waylon en de Spaanse ska band La Pegatina. Aan het begin van de avond is ook Racoon te zien, die gevolgd wordt door de heren van Kensington. Typhoon sluit samen met zijn titanenband het programma op het hoofdpodium af. Rondé open het tweede podium, waarbij de megahit ‘Run’ zeker voorbij zal komen. Causes, die van straatmuzikant uitgroeide tot voorprogramma van Anouk, zal daarna te zien zijn, gevolgd door Mr. Polska, Blood Red Shoes en Jett Rebel.

Op het derde podium zullen meerdere acts van het ‘Wish to be a Star’ project de dag openen. Daarna is het de beurt aan een nieuw programma element op dit podium, waarbij een nieuw talent het podium zal betreden. Het podium wordt verder gevuld met Kenny B, die iedereen inmiddels kent van zijn nummer 1 hit ‘Parijs’, Talisco, The Deaf, Intergalactic Lovers en New Valley Wolves. John Coffey zal met hun live reputatie een waardige afsluiter zijn van dit podium. Twee dagen lang staat de Waalkade in het teken van een goede sfeer, gezelligheid, bekende acts en nieuwe muziek.

Het programma van Appelpop 2015: Anouk, Kensington, Racoon, Dotan, Typhoon, Jett Rebel, Yellow Claw, Kovacs, La Pegatina, Douwe Bob, Kenny B, Waylon, Blood Red Shoes, Rondé, Mr. Polska, John Coffey, Moke, Causes, Sue The Night, The Deaf, Dio, Talisco, Intergalactic Lovers, New Valley Wolves, Blackstroke, Wish to be a Star en meer!

appelpop 2015

Deel: