Shalamar en voormalig bandlid Jody Watley waren dit weekend in Amsterdam om de Melkweg om te toveren in een ouderwetse disco. Dat ze ooit met ruzie uit elkaar gingen was niet te zien, alleen puur plezier was waar te nemen.

Soultrain

shalamar en jody watley foto eric v nieuwland210547

Foto: ©Eric van Nieuwland – Maxazine

Vooraf werd er in stampvolle grote zaal al goed warm gedanst op de videoclips van Luther Vandross, Michael Jackson en The Whispers wat de sfeer meteen goed neerzette. De show werd in twee delen verdeeld met in het eerste gedeelte de groep Shalamar. Ooit voortgekomen uit het TV-prgramma ‘Soultrain’ verwierf de Amerikaanse discogroep grote bekendheid in de jaren tachtig. Na diverse personeelswisselingen touren ze weer met veel succes  en lieten ze zondag zien dat disco weer helemaal terug is.

De muziek van Shalamar zorgde al meteen voor veel lachende gezichten en wiegende heupen op de hits die we allemaal kennen als ‘Take That To The Bank’ en ‘Friends’. Maar het disco-hoogtepunt waren toch echt ‘The Second Time Around’ en afsluiter ‘Night To Remember’.

shalamar en jody watley foto eric v nieuwland213147

Foto: ©Eric van Nieuwland – Maxazine

Nadat Jody Watley de groep verliet in 1984 waren de successen van Shalamar zo goed als ten einde, maar zong ze zelf nog stevig wat hitjes bij elkaar. Dat deze powervrouw al ruim 56 is zou je op het eerste gezicht niet zeggen met haar energieke voorkomen. Vorig jaar kwam haar EP ‘Paradise’ uit waarvan ze de enige single ‘Nightlife’ vertolkte die redelijk werd opgepakt door het publiek. Met een fijne collectie disco sloot deze fashionista een zeer geslaagd optreden af. Disco leeft als nooit te voren en dat werd op een geweldige manier getoond door Shalamar en Jody Watley.

Foto’s : ©Eric van Nieuwland

Deel: