De Ierse singer-songwriter Hozier komt op 27 november 2015 terug naar Nederland voor een intiem concert in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Andrew Hozier-Byrne, beter bekend onder de artiestennaam Hozier, brak vorig jaar wereldwijd door met de enorme hit Take Me To Church. Het nummer, uitgebracht in 2013, bekritiseert in felle bewoordingen en met een indringend stemgeluid de misstappen van de katholieke kerk, die nog altijd een grote rol spelen in het dagelijks leven in Ierland. De single werd mede door de controversiële videoclip een grote hit over de hele wereld en wordt gezien als hét nummer van 2014.

Inmiddels heeft zijn debuutalbum Hozier, dat vorig jaar uitkwam, een gouden status in Nederland behaald en heeft hij al meer dan een miljoen albums over de hele wereld verkocht. Met zijn nieuwe single Someone New, die op YouTube al vele miljoenen views vergaarde, lijkt hij het succes ook dit jaar voort te zetten.

Na een uitverkocht Paradiso begin dit jaar en een aankomend optreden op het North Sea Jazz Festival komt Hozier op 27 november terug voor een show in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop start op vrijdag 3 juli om 10.00 uur via Ticketmaster. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 36 euro.

Deel: