Joss Stone, de Britse zangeres die merendeel bekend is geworden met haar soul-cd’s  en een enkele muzikale mislukte uitstap daargelaten is terug met, inmiddels haar zevende studioalbum;  ‘Water For Your Soul‘, waarvan de release op 17 juli staat aangekondigd.

joss-stone-water-for-your-soul

Na haar avontuur in 2011 met de supergroep SuperHeavy, met hierin onder meer Mick Jagger en Dave Stewart, en de laatste in 2012’s uitgebrachte cd, ‘The Soul Sessions, Vol.2‘, staat deze nieuwe cd voor weer een geheel andere wending in de carrière van Stone.

Doordrenkt met elementen van reggae, wereld-muziek, Hindoestaanse muziek, hip hop en natuurlijk wat soul is de zelf geschreven en ge-coproduceerde ‘Water For Your Soul’ een samenwerking met Nitin Sawney, Damian Marley en Dennis Bovell, waarop Stone weer de sterren van de hemel zingt.

‘Water For Your Soul’ is het muzikale resultaat van haar reizen, waaruit blijkt dat het tienermeisje (dat haar debuut op zeer jonge leeftijd maakte) uitgegroeid is tot een artieste van groot formaat. Laten we ook niet vergeten dat ze inmiddels wereldwijd 12 miljoen albums heeft verkocht en dat zullen er binnenkort nog meer gaan worden.

Het album bevat 14 goed geproduceerde tracks die gaan over dingen in het dagelijks leven, van de break-up van een liefdesrelatie (‘Let Me Breathe’) en het begin van een ander (‘Stuck On You’) en dat via een pretsigaretje (‘Sensimilla’). ‘Water For Your Soul’ is een uiterst zomerse en fraaie plaat geworden. (9/10) (Stone’d Records)

 

Deel: