Het Muziekgebouw in Eindhoven opende afgelopen zaterdag haar deuren voor de nieuwe editie van het Naked Song Festival. Ieder plekje in het Muziekgebouw, van zaal tot foyer en dakterras werd ingenomen door de muziek. Met een line up die bestond uit uit singer-songwriters uit binnen- en buitenland werd je dieper de muziek in getrokken dan ooit.

Op Naked Song stonden artiesten als Birds That Change Colour uit Antwerpen, de Vlaamse Tim Knol: Douglas Firs, Kunstbende-winnaar Diederik van den Brandt, zoals de jonge singer-songwriter Aidan in het echt heet, maar ook bekendere namen, als James Vincent McMorrow, Causes, Gavin James en Pokey Lafarge.

In totaal maakten zo’n 20 tot 25 singer-songwriters hun opwachting op de zes podia in Muziekgebouw Eindhoven. Doorgaans in de puurste vorm: solo, ‘stripped down and naked’ oftewel… Naked Song. Naast de beste nationale en internationale singer-songwriters omvatte het programma ook vraaggesprekken met de verschillende artiesten en exclusieve signeer-sessies.

Gavin James Foto (c) Eric van Nieuwland

Gavin James
Foto (c) Eric van Nieuwland

Naked Song was een knus festival, waar mensen veelal zittend en in stilte aandachtig luisterden naar de muziek en songteksten. Heel wat anders dan de meeste festivals, en dat is het wat Naked Song zo uniek maakt: De kleine ruimtes maakten de optredens wat intiemer en gaven de artiesten de mogelijkheid tot persoonlijk contact met het publiek te maken. Ze vertelden hier en daar over de achterliggende gedachte van hun liedjes, wat de nummers veel persoonlijker maakten en van Naked Song een geslaagd festival maakten.

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

winck burcham op naked song festival foto eric v nieuwland 181933 wendy mcneill op naked song festival foto eric v nieuwland 170843 eriksson delcroix op naked song festival foto eric v nieuwland 185318 emil landman op naked song festival foto eric v nieuwland 161216 douglas firs op naked song festival foto eric v nieuwland 213629 brock en de borckettes op naked song festival foto eric v nieuwland 162627 Birds that change color op naked song festival foto eric v nieuwland 162211

Deel: