Shahnour Varinag Aznavourian, geboren op 22 mei 1924 te Parijs viert vandaag zijn 91e verjaardag. Ik kan me zomaar voorstellen dat er maar heel weinig mensen zijn die weten wie Shahnour Varinag Aznavourian is, maar bij het horen van zijn artiestennaam Charles Aznavour moet er toch wel herkenning zijn. Aznavour, Frans-Armeense zanger, tekstschrijver, acteur, activist en diplomaat is een van Frankrijk’s meest populaire zangers en is bekend door zijn unieke tenor stem. Hij had gedurende zijn lange carriére een flink aantal Engelstalige hits, waaronder ‘Yesterday When I Was Young’, ‘The Old Fashioned Way’ en ‘She’.

Charles Aznavour speelde in meer dan 60 films, componeerde ruim 1000 liedjes (waarvan ongeveer 150 in het Engels, 100 in het Italiaans, 70 in het Spaans en 50 in het Duits. Hij verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums. In 1998 werdt hij door CNN en gebruikers van Time Online uitgeroepen tot “Entertainer of the Century”.

Deel: