Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Vrijdag8 mei: Rory Block in Groene Engel Oss

Rory Block is zonder twijfel één van de grootste levende akoestische blues- artiesten! Eind jaren ’80 scoorde ze een grote hit met “Lovin’ Whiskey”. We zijn zeer vereerd dat ze tijdens haar Farewell Tour naar de Groene Engel komt. Rory hangt de gitaar aan de wilgen. Nog één keer gaat ze op tour deze lente en daarna is het gedaan. Al jong kreeg Rory Block de folk en blues uit de sixties met de paplepel binnen. Rory ontmoette blues-legendes zoals o.a. Mississippi John Hurt, Reverend Gary Davis, Son House en Skip James en raakte verslingerd aan de blues. Ze wordt geprezen om haar opmerkelijke gitaartechniek en persoonlijke songs en ontving maar liefst vijf keer de prestigieuze blues-prijs W.C. Handy Award.

Rory Block is altijd gebleven wie ze was: een markante vrouw die met haar indrukwekkende stem, haar virtuoos ingetogen gitaarspel en haar innemende persoonlijkheid het publiek moeiteloos aan zich weet te binden. Met haar veelzeggende songs weet ze de blues toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo stond ze al eerder op festivals als Pinkpop, Dranouter en Naked Song.

Meer info en kaarten:  http://www.groene-engel.nl/Agenda/

Deel: