Mister and Mississippi is een band die al snel succes kreeg. Door een schoolopdracht kwamen de vier bij elkaar en zo ontstond de band. Gelukkig maar, want dat leverende ze al twee prachtige albums op en een nieuwe clubtour die ze openden in de Eindhovense Effenaar.

4_KBF0961 kopieDoor al het succes wat de band de laatste tijd geboekt heeft stonden ze toch pas voor het eerst in de Effenaar. De avond opent met ‘Shape Shifter’ een nummer van hun nieuwe album We Only Part To Meet Again. De stem van zangeres Maxime Barlag, prachtig en zacht zoals we gewend zijn, galmt door de zaal. Het publiek moet er nog wat inkomen, logisch want de belangrijkste vraag van Nederland werd die avond beantwoord. “wie is de mol?”. Maar toen het tweede nummer (en tevens de single van het album) ‘Meet Me At The Lighthouse’ werd in gestart stond iedereen vol beleving te kijken. Wat opvallend was, was dat de mobiele telefoons in de broekzakken bleven. Om de scoop te hebben was dus (gelukkig) niet belangrijker dan Mister And Mississippi live op het podium.

Eindhoven de gekste toch?! Was de vraag die Samgar Lemuël Jacobs, zanger en drummer van de band, net als menig andere artiesten aan het publiek stelt. Na het standaard wat tof dat jullie er allemaal zijn praatje volgt een grap die waarschijnlijk het meest gebruikt wordt door artiesten: voor het geval jullie het nog niet wisten, wij zijn Mister And Mississippi.  Thanks voor de reminder, dat waren we inderdaadste bijna vergeten…! Iets wat bijna onmogelijk is na een Mister And Mississippi concert. Ze leveren zo’n eigen geluid waarvan je hoopt dat de magie en vreugde die de band bijna opwekt voor altijd duurt. Ondanks dat je tijdens hun live performance kippenvel over je gehele lichaam krijgt en het zo puur en mooi is gaat het niet buiten de gebaande paden.
Alles is goed en strak georganiseerd waardoor er soms weinig spontane dingen gebeuren. ‘Where The Wild Things Grow’, ‘Nocturnal’, ‘In Between’ maar ook de album track ‘We Only Part To Meet Again’ werden van het nieuwe album perfect in een live jasje gestoken. Maar ook hits als ‘Northen Sky’ en ‘Same Room, Different House’ konden niet in de set achterblijven. Prachtig en verbazingwekkend niet in kanon werd er door het publiek meegezongen als eerbetoon voor de prachtige muziek van de band. Tijdens het laatste nummer van de set leven de gitaristen Tom Broshuis en Danny van Tiggele zich in als ware rocksterren. De lange haren van beide mannen zwieren door de lucht en de wat donkere gitaar rifjes worden uit de kast gehaald.

De set is ten einde maar dat het publiek nog een encore wilde was duidelijk. Onder luid geklapt en gejoel kwamen het viertal weer het7_KBF0831 kopie podium op. Nog twee nummers, waarvan er een het publiek nog meer sprakeloos achterbleef dan dat ze al waren. Het is een hype om als artiest een nummer acoustic en onversterkt op te voren. Mister And Mississippi doet er ook een gooi naar en met succes! De pure magische liedjes van de band kwamen zo nog meer op zijn plek terecht. Terug naar de basis. Terug naar de kern van de muziek. Nog wat extra vonken sprongen er vanaf toen het publiek zachtjes (om het mooie moment niet te verstoren) mee begonnen te zingen. Het was allang duidelijk. Niks kun nu nog deze prachtige avond tot een ramp laten uitlopen. ‘For Us To Remember’ was de afsluiter van de avond. Een nummer dat aan het einde een duistere donkere vibe heeft die je niet vaak en snel bij Mister And Mississippi ziet. Maar wat namen ze er nog een keer van. Ik denk dat ik voor alle mag spreken dat we de band graag nog eens in de Effenaar verwelkomen, maar wel onder een voorwaarden: zet ze dan alstublieft in de grote zaal.

De tour van Mister And Mississippi is al bijna volledig uitverkocht. Wil je ze toch nog ergens bewonderen? Dat kan nog bij een van de volgende shows:

– 12 maart Oosterpoort Groningen
– 14 maart Muziekgieterij Maastricht
– 19 maart Club Bahnhof Ehrenfeld Cologne (DE)
– 20 maart Keller Klub Stuttgart (DE)
– 23 maart Kranhalle Munich (DE)
– 24 maart Taübchenthal Leipzig (DE)
– 26 maart Privat Club Berlin (DE)
– 28 maart Prinzenbar Hamburg (DE)
– 2 april Café Café Hasselt (BE)
– 3 april N9 Eeklo (BE)
– 8 april De Roma Antwerpen (BE)
– 10 april Motel Mozaique Rotterdam
– 20 april Het Depot Leuven (BE)

 

Foto’s (c) Kim Balster

Deel: