Het succesverhaal van Sam Smith gaat maar door. De Britse zanger werd gisteren tot zijn grote verbazing tijdens een interview met RTL Boulevard overvallen door Humberto Tan met een heel bijzondere verrassing: een platina award voor zijn album ‘In The Lonely Hour’.

De kersverse winnaar van vier Grammy’s en twee BRIT Awards stond afgelopen maandagavond voor een uitverkochte Heineken Music Hall. Sam Smith, die een jaar geleden nog zijn Nederlandse podiumdebuut maakte tijdens Eurosonic, gaf een zelfverzekerde show in Amsterdam. De pers was lyrisch over het optreden: “Sam Smith weet in de uitverkochte HMH een intieme sfeer te scheppen. Dit door bijna in de microfoon te kruipen wanneer hij tedere woorden over het publiek uitstort in liedjes als ‘Stay With Me’, ‘Leave Your Lover’ en het jazzliedje ‘My Funny Valentine’.”

De 22-jarige Brit keert binnenkort terug naar Nederland voor een optreden op Pinkpop. Op zondag 14 juni staat Sam Smith op de 3FM stage in Landgraaf. Het festival is inmiddels nagenoeg uitverkocht.

Foto (c) Hans Kreutzer/Maxazine

Deel: