Op donderdag 8 januari 2015 zou Elvis Presley zijn tachtigste verjaardag gevierd hebben, helaas overleed ‘The King Of Rock ’n Roll’ in 1977 aan een hartstilstand. Een onvergetelijke gebeurtenis in de internationale muziekgeschiedenis. Echter, Elvis leeft nog altijd onder een grote garde muziekliefhebbers. Om zijn 80th anniversary te vieren, brengen tributenartiesten Chris Connor en Ben Thompson een eerbetoon aan Elvis Presley naar de Nederlandse en Belgische theaters.

Op 8 januari 1935 zag Elvis Presley het levenslicht in het stadje Tupelo in de Amerikaanse staat Mississippi. Tien jaar later schreef Presley zich in voor een muziekwedstrijd waar hij de tweede plaats behaalde met een cover van Red Foley. In 1953 gaf Elvis 4 dollar uit om een plaat op te nemen in de Sun Studio, dit resulteerde uiteindelijk in een doorbraak in de zomer van 1954. De zanger scoorde in de jaren daarna vele grote hits en bouwde een gigantische fanclub op. Toch kende het succes van de jonge zanger ook een schaduwkant, vanwege het hoge tempo waarin hij optredens verzorgde maakte hij gebruik van diverse medicijnen om tot rust te komen. Uiteindelijk ging zijn gezondheid dusdanig achteruit dat hij in 1977 stierf aan een hartstilstand. Over zijn dood zijn veel betwistingen, zo verwijten veel fans de arts van Presley omdat hij te veel medicatie voorschreef.

De begrafenis van Presley was fenomenaal, zo’n 75.000 fans reisden af naar Graceland om een laatste glimp op te vangen van ‘The King of Rock ’n Roll’. Tot op de dag van vandaag aanbidden vele muziekliefhebbers zijn muziek. Diverse tributebands trekken wereldwijd dagelijks groot publiek om nog één keer die grote hits van ‘The King’ uit volle borst mee te zingen. Een van deze tributeshows is het ’80th Anniversary Concert’ wat dit theaterseizoen door Nederland en België tourt. Met ondersteuning door de officiële Nederlandse Elvis Pesley Fanclub en platenmaatschappij Sony Music Nederland brengen Ben Thompson en Chris Connor de legende weer tot leven.

De theatervoorstelling bewijst dan ook wederom dat de muziek van Presley nog lang niet is uitgestorven. Een vijfkoppige band begeleidt de twee haast identieke Presley’s tijdens een avondvullend programma door de grootse Elvis hits heen. Jailhouse Rock, Suspicious Minds en avondopener Shake, Rattle and Roll zijn daarbij nog maar het topje van de muzikale ijsberg die deze krachtige theatershow te bieden heeft. We zien de heren daarbij niet alleen excelleren in het coveren van de muziek van Presley maar ook in het inleven en brengen van Elvis Presley als persoon. Als je je ogen sluit, klinken zij haast identiek aan het origineel en bij het openen van de ogen zie je twee heren die ook angstaanjagend veel op Presley zelf lijken. Kenmerkend hierbij zijn de bewegingen die de heren maken, Presley stond immers bekend als zanger die niet kon stilstaan en dat weten de heren haast identiek ten tonele te brengen.

Met ‘Elvis – The 80th Anniversary Concert’ brengt Wereldtheater een krachtige tribute-show naar het theater. Een voorstelling die Elvis Presley eer aandoet en tevens een streling is voor oog en oor. De twee artiesten brengen afwisselend de hits van Presley weer tot leven. Een avond waar een eerbetoon wordt gebracht naar The King Of Rock n Roll maar ook zeker een avond waar stilzitten geen optie is.

Deel: