John Hiatt komt met zijn volledige band naar Nederland. Op 27 juni speelt de Amerikaanse zanger een voor Nederland exclusief concert tijdens Roots in the Park in Utrecht. Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Amerikaanse singer/songwriter in Nederland optrad. Ook de Ben Miller Band is inmiddels bevestigd.

Het was 1989 toen John Hiatt ook in Nederland doorbrak met de wereldhit ‘Have a little faith in me’. Inmiddels staat zijn naam in beton gegoten als één van de grootste blues- en americana singer-songwriters ter wereld. John Hiatt ontving awards en onderscheidingen en werd in 2014 voor zijn laatste album ‘Terms Of My Surrender’ nog twee keer genomineerd voor een Grammy Award. Zijn werk als songsmid liegt er niet om: Bob Dylan, Eric Clapton, BB King, Bonnie Raitt en Iggy Pop zijn maar een aantal van de artiesten die nummers van John Hiatt hebben gecovered.
Met zijn band, The Combo, heeft John Hiatt de reputatie zijn publiek bij de lurven te grijpen. Met zijn ruwe, whiskey doordrenkte, stem klinkt Hiatt intens en meeslepend om vervolgens rockend en opzwepend uit te pakken.

Ook is de Ben Miller Band bevestigd. Meerdere keren gingen ze mee op wereldtournee met ZZ Top. Waarom? Omdat Billy Gibbons ze ontdekte én groot fan van ze werd. Misschien was je er wel bij in de HMH toen ze als voorprogramma bij ZZ Top voor zo’n 5500 man stonden. Gitaar, banjo, one-string washtub bass, drums, trombone, mandoline, electrisch wasbord én eetlepels zijn de werktuigen die deze bikkelharde arbeiders van de blues- en rootsmuziek op het podium ter hande nemen.

Deel: