In het weekend van 21 augustus vindt in Biddinghuizen het jaarlijkse festival Lowlands plaats. Om niet de aansluiting te verliezen met de nieuwe festivals als Down The Rabbit Hole en Best Kept Secret komen er dit jaar een aantal veranderingen. De fanatieke Lowlander heeft ze waarschijnlijk al gelezen maar hier in het kort de verbeteringen.

Een groot deel  van het publiek komt uit het oosten van het land en zal met enige afschuw hebben gekeken naar de Heineken banner op de website van Lowlands. Na jaren Grolsch als bierleverancier te hebben gehad zal ook dit jaar de naam van de gelijknamige tent zeer waarschijnlijk verdwijnen.  De tweede grote verandering wat meteen opgemerkt gaat worden is het verdwijnen van de 24-uurs tent. Waarschijnlijk heeft elke bezoeker hier wel eens in de late, of vroege, uurtjes de tijd weggedanst. Er zal op die plek wel een vervangende, grotere “opvang” komen voor de feestbeesten die nog even door willen gaan.

lowlands2014mapDe grootste verandering, en het beste idee sinds jaren, is dat het terrein al op donderdagmiddag opengaat. Spring niet meteen een gat in de lucht, er komt géén programmering op Cape Lowlands maar eindelijk zijn we verlost van de overvolle campinglaan op de donderdag. Wel zijn er plannen om de X-Ray en India in te zetten maar is het nu al zeker dat de Bravo niet open zal gaan op donderdagavond. Cape Lowlands is het eerste veld na de ingang en zal ook een andere indeling gaan krijgen. Er wordt getracht een meer relaxte sfeer te creëren door meer horeca en hangplekken neer te zetten.

Planet Paradise is het gedeelte tussen de (voormalige) Grolsch-tent en de vijver en omdat dit gedeelte steeds drukker wordt gaan ook hier wat verschuivingen plaatsvinden. Dit alles om de Lowlander tevreden te stellen en het het publiek te verspreiden.

Voor de luxe paardjes onder de bezoekers  is er de mogelijkheid om de Gllamcamp te bezoeken. Niet meergllamcamp slepen met die tentstokken, stoeltjes en slaapzakken. Reserveer je eigen Indianentent, boogtentje of zelfs een houten huisje voor acht personen. Voor grote groepen kun je zelfs een grote legertent voor 18 persoenen boeken.

Het is duidelijk dat de organisatie waarschijnlijk geschrokken is van de langzame run op de kaartverkoop. Er is al jaren een gemor onder de bezoekers over de programmering maar met deze veranderingen hoopt de organisatie om het Lowlandsvuurtje weer een beetje aan te wakkeren.

Maxazine houdt de programmering in de gaten en zal je in de zomer weer voorzien van tips voor de grote onbekenden.

 

Deel: