Het Limburgs Museum wijdt binnenkort een tentoonstelling aan de populaire dialectband Rowwen Hèze. De groep van zanger Jack Poels viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. Dit jubileum is aanleiding voor het museum om aandacht te besteden aan de geschiedenis en betekenis van de groep, zo maakte het museum maandag bekend. Rowwen Hèze, afkomstig uit het plaatsje America, kreeg als eerste band met een eigen Limburgs geluid en repertoire landelijke bekendheid.

De familietentoonstelling Rowwen Hèze 30 joar laat de ontwikkeling zien die de groep heeft doorgemaakt van vooral een feestband – geroemd om zijn snelle, op Tex-Mex geïnspireerde muziek – naar een muziekgroep die ook rustige, persoonlijk getinte ballades maakt. De collectie bevat veel zeldzaam beeldmateriaal van de groep, waaronder unieke videoclips en concertregistraties.

De expositie opent op vrijdag 22 mei aanstaande en zal te zien zijn tot en met zondag 3 januari 2016.

Foto (c) Marcel Hakvoort/Maxazine

Deel: