Wat hebben een Franse metalcoreband, een Finse folkmetalband en een Amerikaans deathmetalicoon gemeen? Juist, Betraying the Martyrs, Ensiferum en Obituary zijn aangekondigd voor Into the Grave 2015! Met deze namen is de line-up van het festival nagenoeg compleet.

Obituary is een naam die iedere deathmetalfan kent, deze mannen uit Florida worden namelijk gezien als één van de grondleggers van het genre. Vorig jaar bracht de band nog zijn laatste album ‘Inked in Blood’ uit, dat zeer goed ontvangen werd bij zowel pers als fans. Daarmee laat de band zien dat ze 30 jaar na oprichting nog steeds meetelt.

De Finse folkmetalband Ensiferum maakt van iedere show een feestje met zijn nummers over epische veldslagen, oude goden en drank. Haal de warpaint en nepzwaarden maar uit de kast en trek samen met Ensiferum ten strijde op Into the Grave! Daarbij komt dan nog Betraying the Martyrs uit Frankrijk. Deze Fransozen zullen met hun genadeloze metalcore vol loodzware riffs en breakdowns geen spaan overlaten van Leeuwarden.

Met deze namen is de line-up van Into the Grave 2015 dus nagenoeg rond. De volledige affiche bestaat uit de volgende namen: Sabaton (ZWE), Sepultura (BRA), Cannibal Corpse (USA), Obituary (USA), Ensiferum (FIN), Avatar (ZWE), Betraying the Martyrs (FRA) en Audrey Horne (NO). Daar komt alleen nog de winnaar van de bandcontest ‘Highway to Hell’ bij, die traditiegetrouw zowel Into the Grave als Dokk’em Open Air mag openen.

Zoals afgelopen jaren vindt er na het festival weer een afterparty plaats die gratis toegankelijk is voor bezoekers van Into the Grave. Daar spelen nog eens twee bands: MagnaCult en Edge of Serenity. MagnaCult brengt deathmetal en thrashmetal samen, wat zorgt voor een goede pot herrie. De melodieuze metalformatie Edge of Serenity wordt door de Nederlandse metalpers getipt als een act die het nog ver kan gaan schoppen. De afterparty wordt gehouden in Fire Palace, op zo’n honderd meter afstand van het festivalterrein. Alles bij elkaar zijn er op 8 augustus dus 11 metalbands te zien voor slechts 15 euro (excl. servicekosten). Want dat kosten de tickets in de voorverkoop. Aan de kassa van het festival kost een kaartje 20 euro.

Er zijn ook weer combitickets te koop voor Into the Grave en het zusterfestival CityRock Leeuwarden, dat een dag eerder op 7 augustus plaatsvindt op dezelfde locatie. Hier treden onder ander de Nederlandse symfonische metalbands Epica en Stream of Passion op. De rest van de line-up wordt in februari bekend gemaakt. Een combiticket kost €25,- (exclusief servicekosten).

Deel: