American football, muziek en spectaculaire nieuwe reclames. Dat zijn de ingrediënten van de Super Bowl. Hierin spelen de twee beste American footballteams van het jaar tegen elkaar. Katy Perry en Lenny Kravitz verzorgen de ‘Half Time Show’. Het is Super Bowl Sunday! Dat betekent dat tientallen miljoenen Amerikanen kijken naar de wedstrijd tussen de twee beste American footballteams van het jaar. De wedstrijd en vooral ook het enorme spektakel erom heen zijn dit jaar live te zien op FOX en FOX Sports.

Eindstrijd
De allesbeslissende eindstrijd van de National Football League (NFL) wordt dit jaar gespeeld in het University of Phoenix Stadium in Arizona en gaat tussen de New England Patriots en de Seattle Seahawks. De aftrap vindt plaats om zondagnacht 00.30 uur Nederlandse tijd.

Half Time Show
De Super Bowl gaat om veel meer dan alleen American football. Minstens even bekend is het pauzeprogramma waarin bekende artiesten optreden. Deze ‘Half Time Show’ komt dit jaar voor rekening van Katy Perry en Lenny Kravtiz. Deze zeer gewilde podiumplek was eerder voor onder anderen Beyoncé (2013) en Bruno Mars (2014).

Commercials
Ook de reclameblokken van de Super Bowl zijn een publiekstrekker. Vanwege de vele kijkers is dit voor adverteerders hét moment om nieuwe commercials te lanceren. Ze moeten hier wel flink voor in de buidel tasten, want een spotje van 30 seconden kost zo’n 4 miljoen dollar.

Super Bowl XLIX, 23:20 – 04:30 uur, Fox

Deel: