Philip David Charles “Phil” Collins, geboren op 30 januari te Hounslow, Londen viert vandaag zijn 64e verjaardag. De Britse muzikant, singer-songwriter, multi-instrumentalist, acteur en schrijver is het meest bekend als drummer en zanger van de Britse band Genesis en als solo artiest. Tussen 1976 en 2010 zong hij op talloze singles en albums als solo artiest alsmede met Genesis. Hij had solo een flink aantal grote hits, waaronder ‘In the Air Tonight’, ‘Sussudio’, ‘Against All Odds’, en ‘Another Day in Paradise’.

Collins is één van de drie artiesten – met Paul McCartney en Michael Jackson – die zowel als solo artiest en als lid van een band wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht. In 2011 kondigde hij zijn afscheid aan van de muziekwereld, recentelijk liet hij weten dat hij nummers aan het schrijven is voor de opvolger van Adele’s hitalbum ’21’.

Deel: