Nikki Sixx, bassist van Mötley Crüe, veegt de vloer aan met de Rock & Roll Hall Of Fame. Sixx zegt dat het een corrupte bende is en niet meer is dan een “old boy’s network” organisatie. Een toekomstige nominatie slaat hij dan ook bij voorbaat af. Daarnaast geeft hij aan dat zelfs nieuwe talentvolle bands, die hij regelmatig in zijn radioshow heeft, de organisatie lachwekkend vinden.

VH1 Classic “That Metal Show” co-host Eddie Trunk beaamt de uitspraak van Nikki Sixx.

“Hoe kun je een Hall Of Fame hebben waar het twintig jaar duurde voordat Kiss, Rush en Alice Cooper werden toegelaten, terwijl Green Day en Guns N’Roses bij hun eerste ballad al werden toegevoegd. Dan heb ik het nog niet eens over het ontbreken van Deep Purple in de lijst?!”.

Langzamerhand wordt de organisatie door nog maar weinig artiesten echt serieus genomen en weigeren steeds meer artiesten op voorhand een nominatie. Het begint de Fifa van de Rock & Roll te worden.

Deel: