Darla Sinners, een samenwerking van Herman Ypma (Giant Tiger Hooch & Eins, Zwei Orchestra) en Jeroen Ligter (Giant Tiger Hooch) is vanavond te bewonderen bij Festival The Brave in Paradiso Amsterdam.

Debuutalbum ‘Aaron’ komt uit op 13 maart 2015. Jeroen schreef het album voor zijn kind. De nieuwbakken vader wilde zijn kroost wat wijsheden meegeven en dus begon hij te schrijven. Elke dinsdag trok hij naar de Wallen, waar Herman’s studio zich bevindt, en nam een nummer op. Tien nummers vol vaderlijke wijsheid, hoe het niet te doen en hoe verdomde mooi het leven kan zijn. Maar vooral niet te emo, want daar krijgt Jeroen het zuur van.
Jeroen op gitaar en zang aangevuld door multitalent Herman die de rest van de instrumenten inspeelde en opname, productie en mix voor zijn rekening nam. Mastering werd gedaan door Martijn Groeneveld (Blaudzun, Janne Schra etc.). Het duo is inmiddels aangevuld met niemand minder dan: Jan Petit (State of Mind), Mila Slingerman (Autoblonde), Livia Stier (Autoblonde) en Joris van Waesberge (The Felchers, Brehznev, Yawp).

De eerste clip, van ‘Notice You Around’ is begin deze maand uitgebracht en is in zwart-wit opgenomen in het Amsterdamse Westerpark.

De plaat zal dus in het voorjaar van 2015 het levenslicht zien maar wij hebben al een voorproefje gehad en kunnen u verklappen dat hij prima ‘smaakt’. Een roots-achtige plaat in de beste traditie van Paul Westerberg, Evan Dando en Frank Black. De eerste show is dus vanavond, 29 december, in Paradiso tijdens festival The Brave.

Het orkest is vooralsnog van plan op de volgende data te gaan spelen:
29-12-2014 Festival The Brave in Paradiso, Amsterdam
13-03-2015 Album release in Dwaze Zaken, Amsterdam
14-03-2015 Instore bij Concerto Amsterdam
21-03-2015 Timboektoe, Wijk aan Zee
08-05-2015 Irrational Library Fest in Patronaat Cafe, Haarlem

Deel: