Dan is het 16 december en luiden we het nieuwe jaar al feestelijk in bij de Top 2000 in Concert! Dat betekend een feestelijk publiek, oliebollen en champagne. We tellen af van 10, 9, 8, 7 ….  ballonnen vliegen in het rond en dan is het 2015.  En dat op 16 december. Beetje onwerkelijk, maar wel gezellig. Ten slotte, voor televisie en radio kan alles.

De Top 2000 is een groot radio-, televisie- en muziekevenement, welke gemiddeld zo’n elf miljoen mensen bereikt. De lijst van tweeduizend platen wordt ieder jaar samengesteld door het publiek en uitgezonden tussen eerste kerstdag en het nieuwe jaar. De bijbehorende concertbeelden worden van te voren opgenomen in Ahoy te Rotterdam.

Voordat het evenement van start gaat, moet er eerst geoefend worden. De Top 2000 band trapt af met een medley en het publiek kan oefenen met meezingen en het applaus. Dat ging in 1x goed. Iedereen heeft er duidelijk zin in.

Het evenement  wordt gepresenteerd door Gijs Staverman. Met een line-up van Nick & Simon, Miss Montreal, Gers Pardoel, Paul Carrack, Ilse DeLange, Jacqueline Govaert en Niels Geusebroek kan de avond niet meer stuk. Het publiek zingt uit volle borst mee. Het dak gaat van de Ahoy af. Het concert wordt afgesloten met de ‘Koning van Ahoy’, Lee Towers.

De stembussen voor de Top 2000 zijn inmiddels gesloten. Er schijnen een hoop verschuivingen te zijn. Vrijdag 19 december wordt de lijst gepubliceerd. Het volledige concert van de Top 2000 is te zien op oudejaarsavond bij NTR en op NPO3 en te horen op NPO Radio 2.

In uitermate feestelijke stemming gaan we naar huis. De oliebollen en de champagne zijn op. Het was een topavond!

 

Deel: