Het is ‘In The Woods’, een hobby van muziekliefhebbers, die met beperkte middelen proberen een optimaal resultaat te behalen wederom gelukt een artiest van wereldklasse naar Lage Vuursche te halen voor een optreden in het uitermate sfeervolle ingerichte Dorpshuis waar ‘In The Woods’ gebruik van maakt. Ditmaal is het Dayna Kurtz! Het is dan ook uitverkocht.

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter, die oorspronkelijk komt uit New Jersey, maar tegenwoordig in New Orleans woont. Ze heeft getourd met Elvis Costello, Mavis Staples, B.B. King, Dr. John, Richie Havens, Rufus Wainwright en vele anderen. In haar nummers zijn invloeden van folk, rock, jazz, country en blues te horen. Tijdens dit concert wordt zij begeleid door Robert Mache op gitaar en mandoline.

BZDaynacoverDayna Kurtz en Robert Mache voelen zich zichtbaar thuis in deze unieke gelegenheid. De grote schemerlampen op het toneel dragen bij aan het persoonlijke karakter van deze zaal. Dayna Kurtz maakt meteen contact met het publiek en vertelt dat zij veel nummers gaat doen van haar nieuwe album “Rise And Fall” dat over enkele maanden zal uitkomen.
Ze begint met “You’re Not What I Need But You’re All That I Want”, een country-achtige song. Prachtig ingetogen gezongen met mooi en kundig gitaarwerk van Dayna en Robert. Tussen de nummers vertelt Dayna steeds iets, wat het optreden een persoonlijk karakter geeft. Het volgende nummer “Oh Yes You Win” is gebaseerd op een persoonlijke ervaring. Dayna en Robert brengen daarna de ene na de andere wonderschone song ten gehore. Het is duidelijk dat beide nde Amerikaanse muziekstijlen volledig beheersen. De stem van Dayna is mooi en krachtig. Robert is een virtuoos op de gitaar en schuwt het iets hardere werk niet. Het publiek geniet zichtbaar. De eerste set duurt zo’n 50 minuten.

De tweede set begint met “Not The Only Fool In This Town” -de enige ‘orginal’ op haar CD “Secret Canon”- die meeslepend wordt gezongen door Dayna. Dan vraagt het publiek om “Amsterdam Crown”. Geen probleem voor Dayna, die ook op dit nummer laat zien hoe goed ze slidegitaar speelt In deze sessie ook nog een heerlijke p-tempo rockabilly nummer “Hanging Around My Boy”. Mede door de grote variatie blijft het optreden boeien . Na zo’n 55 minuten is de tweede set ten einde.

Uiteraard wil het enthousiaste publiek meer. Dayna betrekt de aanwezigen erbij door de door Mary Hopkin beroemd gemaakte klassieker “Those Were The Days” in te zetten. Er ontstaat in de zaal een echt familiegevoel. De unieke ‘Americana’ avond wordt afgesloten met “You’ll Always Live Inside Of Me” geschreven door Bobby Charles en David Allan Coe. Het publiek voelt en ervaart ‘verbondenheid’ in dit gedenkwaardige concert.

Deel: