De veertigjarige carrière van de grondleggers van de Britse progrockscene, The Moody Blues spant zich uit over twee periodes. Zo is er de tijd van de Treshold en Decca/Derham-jaren en de periode van 1986 tot 1992 waarin de band getekend is bij het label Polydor. In deze tijd scoort The Moody Blues een grote internationale hit met het nummer ‘Your Wildest Dream’ afkomstig van het album ‘The Other Side Of Live’. De drie studioalbums die in deze periode verschijnen, zijn nu opnieuw gemastered en verzameld in de luxe boxset ‘The Polydor Years 1986-1992′, dat vanaf vrijdag 21 november verkrijgbaar is.

De boxset ‘The Polydor Years 1986-1992′ bestaat uit acht discs waaronder de drie studioalbums ‘The Other Side Of Life’, ‘Sur La Mer’ en ‘Keys Of The Kingdom’. De volledige opnames van het legendarische concert dat The Moody Blues in 1993 samen met het Colorado Symphony Orchestra gaf, is verspreid over twee CD’s. Op een bonusdisc staan zeventien niet eerder uitgebrachte nummers, waaronder live-versies en bijzondere opnames van een BBC Radiosessie uit 1991. Ook het live-album ‘The Other Side Of This Life’ uit 1986 mag niet ontbreken op dit unieke verzamelwerk. De twee DVD’s in de boxset bevatten opnames van de liveset ‘Night At Red Rocks’ en de documentaire ‘The Other Side Of Red Rocks’. De box wordt uitgebracht met een 64-pagina’s tellend boekwerk met foto’s, credits en memorabilia. Om de luxe boxset compleet te maken is ook een blauwe 7” vinyl-single toegevoegd met daarop de Spaanse versie van het nummer ‘I Know You’re Out There Somewhere’ getiteld ‘Al Fin Voy A Encontrate’.

De Britse band The Moody Blues scoorde in de jaren zestig grote hits met nummers als ‘Go Now’ ‘Tuesday Afternoon’ en de tijdloze evergreen ‘Nights In White Satin’. Wereldwijd verkocht de band ruim zeventig miljoen albums. De drie overgebleven bandleden Justin Hayward, Graeme Edge en John Lodge treden nog altijd wereldwijd als trio op. Op donderdag 25 juni geven de mannen van The Moody Blues een optreden in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Deel: