Als het podium toch moet worden opgebouwd voor de ‘Welkom to the 90’s Party’ op zaterdag is het handig om het podium iets eerder op te bouwen en er een extra feestje aan vooraf te laten gaan. Ditmaal staat dat evenement vooraf gaande aan het 90’s concept in het teken van de Nederlandse artiesten van nu. Het overwegend jonge publiek krijgt een interessante line-up te zien van Berget Lewis, Miss Montreal, Nielson, Gers Pardoel en Go Back To The Zoo.

Er staat al een flinke rij in de regen te wachten als ik iets na 18.30 uur het parkeerterrein van de Brabanthallen kom op rijden. De ‘Grand Opening’ zal namelijk plaatsvinden om 19.00 uur. De enige opening die om 19.00 uur plaats vindt is het opengaan van de toegangsdeuren. Een uitgebreide security check belet een vlotte binnenstroom van de mensen. Ander min puntje was dat ik als pers verzocht werd om te wachten geklemd tussen de dranghekken achter een afvalcontainer. De medewerker moest nog even de gastenlijst gaan halen. Of ik daar even wilde wachten. Bizar, maar daardoor ook wel komisch.

Mede door de vele (goedkope) kaarten die via internet o.a. via ticketveilig worden aangeboden is het evenement uitverkocht. En doordat er al veel mensen zich hadden ingesteld op een begin rond 19.00 uur was de hal al goedgevuld als Berget Lewis samen met twee danseressen het spits mag afbijten. Vaste DJ van de organisatie, DJ Coenio, vult de tijd tot het volgende optreden. De Nederpop nummers slaan goed aan en mede door de lichtshow voelt het minder aan als pauze opvulling. Daar de volgende artiesten mét band optreden is de overbrugging tussen de optredens van een half uur zeker acceptabel. Miss Montreal speelt zich in drie kwartier helemaal leeg en moet de journalist van de krant na afloop excuseren. Ze heeft even een momentje rust nodig om bij te komen. Ze is wat draaierig. Niet zo gek als je ziet hoe ze als een beest over het podium rent, mee drumt en mee schut met haar hoofd gedurende haar optreden.

Het kan bijna geen toeval zijn dat na het door de DJ ingezette nummer ‘Bestel Mar’ het optreden van Nielson begint. Nielson was namelijk het weekend hiervoor te gast bij de inmiddels legendarische slotconcerten in America (NL) van Rowwen Hèze. Het publiek en Nielson hebben er duidelijk zin en en de publieksparticipatie slaat goed aan. Helaas heeft Nielson technische problemen met zijn apparatuur. Hij hoort zich zelf niet. Dit levert een vervelende onderbreking op. Nadat de DJ de tijd met toch wel flink wat nummers heeft moeten vullen, maakt Nielson de set professioneel af.

Gers Pardoel slaat absoluut goed aan bij het publiek. Het klapt, dans en joelt mee. Des ondanks is Gers na afloop niet tevrede. Hij ging er volgens eigen zeggen te hard in, waardoor de ondersteuning van de band het net niet redde. Het publiek was enthousiast en zal het waarschijnlijk niet eens hebben gemerkt. Maar zo’n streven tekent wel voor de artiesten die op het podium stonden. Alles willen geven, perfect en met passie. Zelf als het maar drie kwartier is. En ja, een hal. Het blijft altijd een beetje extra galmen. Maar dat mag de pret niet drukken.

 

 

Om 01.00 uur, een kwartiertje uitloop van het programma, is het tijd voor de afsluiter Go Back To The Zoo. Helaas blijkt het voor vele bezoekers te laat om nog te blijven. Of het van 19.00 uur af te lang is of omdat vele afhankelijk zijn van het openbaar vervoer weet ik niet. Feit is wel dat bij de laatste paar nummers van GBTTZ er minder dan een kwart van de aanwezigen over was. Jammer, want het was een geslaagd feest in Den Bosch.

 

 

Deel: