Het duurt nog ruim een jaar, maar de Schotse band Simple Minds zullen op maandag 23 november een concert geven in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert is onderdeel hun nieuwe tournee, de zogeheten ‘Big Music Tour’, vernoemd naar hun nieuwe album.

De band was voornamelijk in de jaren ’80 zeer succesvol met hits als ‘Don’t You (Forget About Me)’, Promised You A Miracle, Alive And Kicking en Belfast Child. In de jaren ’90 nam de populariteit af, maar toch is de band altijd actief gebleven. Nu hebben ze met ‘Big Music’ hun 16de album uitgebracht. Op het album werkt de band samen met Iain Cook van de Britse band Chvrches, en herenigde de band zich weer met producer Steve Hillage. Hij produceerde in 1981 het album ‘Sons and Fascination/Sister Feelings Call<‘ van de Simple Minds.

De voorverkoop voor het concert in de HMH start op maandagochtend 3 november om 10:00. De tickets zijn 45 euro per stuk.

Deel: