De Zweedse DJ/producer Avicii heeft gisteren zijn nieuwe single ‘The Days’ uitgebracht. Het nummer is afkomstig van Avicii’s tweede album ‘Stories’, dat in 2015 zal verschijnen. De 26-jarige Tim Bergling is een van de prominente namen in de Zweedse dancescene. Avicii slaat bruggen tussen verschillende muziekstijlen door zijn opzwepende housebeats te combineren met de vocalen van country-, folk- en rockartiesten. De zomerhit ‘Wake Me Up’ was de meest verkochte single van 2013 en stond elf weken op de hoogste positie in de GfK Single Top 100. De singles ‘Hey Brother’ en ‘Addicted To You’ werden eveneens grote hits.

De opvolger van Avicii’s met dubbel platina bekroonde album ‘True’ uit 2013 verschijnt volgend jaar. De geruchten gaan dat ook voor dit album, getiteld ‘Stories’, bekende artiesten in de rij staan om een samenwerking met de danceproducer aan te gaan. Zo worden de namen genoemd van Chris Martin, Jon Bon Jovi, Billy Joe Armstrong van Green Day en Serj Tankian van System Of A Down.

Deel: