De Internationale Vintage Gitaarshow is een unieke gitarenbeurs die 2 keer per jaar in Veenendaal wordt gehouden. Deze expositie, destijds opgestart door Walter Nievers en voortgezet door dochter Mirjam, heeft in de afgelopen 20 jaar haar internationale erkenning gekregen.

Vintage Veenendaal wordt georganiseerd met als doel een platform te creëren. Musici, verzamelaars, liefhebbers en verkopers wordt de mogelijkheid geboden om elkaar te ontmoeten en zaken te doen maar zeker om de gitaren en andere snaarinstrumenten te bewonderen, te bespelen, kennis te vergaren en misschien wel net dat onderdeel te vinden waar men al jaren naar op zoek was.

Dit keer waren er ook weer opvallende instrumenten en zeer zeldzame exemplaren te zien zoals één van de eerste Gibson Les Pauls uit 1952 met de verfoeide trapeze brug met de snaren onder de brug door waardoor demping met de hand onmogelijk was. Later heeft Gibson dit goed gemaakt met een tune-o-matic brug die nog steeds op dit model gebruikt wordt. Een ander exemplaar van deze gitaar uit 1960 in de Standard Cherry Sunburst uitvoering droeg een prijskaartje van maar liefst 115.000,00 euro en deed om verschillende redenen de wenkbrauwen fronzen.

Ook waren er verschillende oude en fraaie Fenders, Gretsch en een fraaie serie Danelectro’s te bewonderen en kon men bij de stand van Palm Guitars een eigen instrument laten taxeren. Ter aanvulling werden er ook nieuwe en/of handgemaakte instrumenten tentoongesteld, waarbij opvalt dat bij de nieuwe merken de prijs/kwaliteit verhouding zeer opvalt. Ook groeit het aanbod aan vintage versterkers, effecten en accessoires. Volgend jaar is er weer een beurs in de maand maart.

Deel: